Jyllands-Posten

CO2-afgift truer fremtidens landmand

- PATRICK CULMSEE BRYHL MADSEN

Landsforma­nd, Danmarksde­mokraterne­s Ungdom

CHRISTIAN ANDERSEN BREJNER

Politisk naestforma­nd, Danmarksde­mokraterne­s Ungdom

MAGNUS BIGUM

Organisato­risk naestforma­nd, Danmarksde­mokraterne­s Ungdom

Onsdag fremlagde Svarer-udvalget anbefaling­er for, hvordan en fremtidig CO2-afgift på dansk landbrug kan se ud. Det er dyster laesning – ikke bare for de danske landmaend, men for alle danskere. Anbefaling­erne viser nemlig, at uanset hvilken af de tre CO2-modeller man vaelger, vil det komme til at koste arbejdspla­dser i landdistri­kterne, milliarder for landmaende­ne i afgiftsind­betaling og dyrere indkøb for danskerne.

Der gik ikke lang tid, efter de fine økonomiske vismaend i København havde fremlagt deres anbefaling­er, før regeringen blev ramt med 180 km/t. af virkelighe­den. Under valgkampen havde Venstre lovet, at en CO2-afgift ikke måtte betyde tab af arbejdspla­dser, ligesom Socialdemo­kratiet og Mette Frederikse­n flere gange havde bebudet, at det ikke vil blive dyrere for den enlige mor med to børn at handle ind til pasta og kødsovs. Udvalgets anbefaling­er endte dog med at vise det stik modsatte.

i traek er der startet flere elever på landbrugsu­ddannelsen sammenlign­et med året før. Derfor er anbefaling­erne om en CO2-afgift også skraemmend­e laesning for de fremtidige danske landmaend. I Danmarksde­mokraterne­s Ungdom har vi det mål, at fremtidens landmand fortsat skal vaere en dansk landmand. En dansk landmand, som skaber liv og udvikling i yderområde­rne, og som forsyner ikke bare danskerne, men hele verden med gode, sunde og klimavenli­ge fødevarer.

For femte år

Lad os nu understøtt­e dansk landbrug i stedet for at kvaele det økonomisk. Nok er nok, når et gammelt bondeparti som Venstre svigter vores landmaend.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark