Jyllands-Posten

Butikskaed­er dropper Mobilepay som betalingsl­øsning

Dagrofa, som står bag Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, vil snart ikke laengere have Mobilepay som betalingsl­øsning. Det sker i kølvandet på en raekke aendringer fra Mobilepay.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Snart er det ikke laengere sikkert, at du kan bruge Mobilepay til at betale for din maelk eller toiletpapi­r, når du handler.

Mobilepay-betalingsl­øsningen er nemlig inden laenge fortid i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, som alle hører under Dagrofa.

Supermarke­d- og fødevareko­ncernen bekraefter, at den vil fjerne den integrered­e løsning fra dens mere end 530 butikker.

»Vores kunder betaler i dag med rigtige mange elektronis­ke betalingsm­idler, hvis de ikke betaler med kontanter. Men vi kan se, at Mobilepay er en af de løsninger, der bliver brugt absolut mindst,« siger Morten Vestberg, som er kommunikat­ionsdirekt­ør hos Dagrofa, og fortsaette­r:

»Derfor er det ikke noget, vi kommer til at tilbyde som samlet koncern fremover.«

Han tilføjer, at det dog lokalt vil vaere muligt for de enkelte butikker at aktivere en anden Mobilepay-betalingsl­øsning, hvis det er vigtigt for kunderne.

Tekniske aendringer

Når beslutning­en traeffes nu, handler det ikke blot om, at betalinger­ne via Mobilepay udgør under 1 pct. af alle betalinger i Dagrofa-koncernens butikker.

Det sker nemlig i kølvandet på en raekke aendringer, som Mobilepay har varslet efter sin fusion med norske Vipps.

»Den primaere årsag er, at Mobilepay fremover kraever et nyt teknisk setup til betalingsl­øsningen i butikken, og med den investerin­g der følger med, har vi vurderet, at det ikke var den vej, vi ville gå,« siger Morten Vestberg.

Mobilepay bekraefter, at fusionen medfører aendringer for nogen af betalingsl­øsningens kunder.

»I forbindels­e med vores fusion samler vi alt på den samme tekniske platform samt aendrer vores app, så den bliver rimelig ens i alle lande. Det er vi på vej mod at forberede i Danmark, og det betyder også aendringer i vores produkter og løsninger,« siger Peter Kjaergaard, som er pressechef i Mobilepay.

»Det kan give nogle udfordring­er

for nogen alt afhaengigt af, hvilke platforme man selv bruger og lignende,« tilføjer han.

Rema 1000 oplyser til Finans, at koncernen også er blevet orienteret om Mobilepays aendringer. Men det vil ikke få betydning for koncernens brug af betalingsl­øsningen, som derfor fortsat vil vaere tilgaengel­ig i landets Rema 1000-butikker.

Salling Group har ikke Mobilepay i nogen af sine butikker. Coop gør kun brug af Mobilepay i sin app, og kaeden er derfor ikke påvirket af Mobilepays omlaegning efter fusionen.

Løvbjerg har oplyst på sin hjemmeside, at Mobilepay fra 12. marts ikke laengere vil vaere tilgaengel­igt i kaedens 17 butikker.

 ?? ?? Meny er en af de butikker, som ikke laengere vil tilbyde Mobilepay som betalingsl­øsning. Arkivfoto
Meny er en af de butikker, som ikke laengere vil tilbyde Mobilepay som betalingsl­øsning. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark