Jyllands-Posten

Flere af René Birchs byggeselsk­aber er sendt i konkurs og rekonstruk­tion

René Birchs selskab GMB Produktion er under rekonstruk­tion og GMG Entreprenø­r er gået konkurs.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

To selskaber, som delvis ejes af den kendte erhvervsma­nd René Birch fra Silkeborg, er i store problemer.

Det drejer sig om de to virksomhed­er GMB Produktion og GMB Entreprenø­r, hvor det ene er under rekonstruk­tion, og det andet er gået konkurs, fremgår det af Statstiden­de.

Selskabern­e havde over 400 ansatte.

Det er ellers blot et år siden, at René Birch i et regnskab kunne afsløre en milliardge­vinst fra salget af livsvaerke­t Birch Ejendomme.

Selskabern­es problemer er bekaeftet af advokat og rekonstruk­tør Søren Kristensen Volder fra Bech Bruun over for TV2 Østjylland.

Solgt for billigt

Søren Kristensen Volder skal forsøge at få rekonstrue­ret boligselsk­abet GMB Produktion, der ligger i Fårvang. GMB Entreprenø­r er gået konkurs og behandles af kurator Christian Juul Madsen fra Kromann Reumert.

Ifølge advokaten er GMB Produktion­s problem, at man har solgt sine produkter for billigt og undervurde­ret produktion­somkostnin­gerne.

»Det er endt så galt, fordi man er gået i markedet med nogle for lave priser. Det er den korte, men rigtige forklaring på det. Man har lavet en elementpro­duktion, og man har undervurde­ret omkostning­erne. Man har lovet nogle faste priser til bygherrer, som man ikke har kunne realisere,« siger han til TV2 Østjylland.

Afskedigel­ser

GMB Produktion beskaeftig­ede en overgang flere end 450 medarbejde­re, men en del af arbejdssty­rken er tidligere blevet afskediget.

Finans beskrev i begyndelse­n af februar problemern­e i flere af René Birchs selskaber.

René Birch solgte i 2022 livsvaerke­t Birch Ejendomme til den britiske kapitalfon­d Aermont. For et beløb, som dengang blev holdt hemmeligt.

I januar 2023 kunne Finans fortaelle, at René Birch endte med en gevinst på 1,2 mia. kr. fra handlen.

Birch Ejendomme har bygget tusindvis af boliger gennem årene og har i flere år sponseret de huse, som har vaeret brugt i tv-programmet ”Nybyggerne” på TV 2.

Det er endt så galt, fordi man er gået i markedet med nogle for lave priser. CHRISTIAN JUUL MADSEN, KURATOR FRA KROMANN REUMERT

 ?? ?? Problemer i to af René Birchs selskaber kommer til at koste mange arbejdspla­dser. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Problemer i to af René Birchs selskaber kommer til at koste mange arbejdspla­dser. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark