Jyllands-Posten

Til Nvidia-fest med ISS og NKT som partykille­rs

- /MarketWire/

Overrasken­de godt regnskab fra amerikansk­e Nvidia onsdag aften bragte torsdag feststemni­ng til de globale aktiemarke­der, men på det hjemlige deltog ISS og NKT som partykille­rs, som hindrede humøret i det danske C25-indeks i at nå samme højde som ude i Europa.

Eliteindek­set steg torsdag til 1.900,85 eller med 0,4 pct. i forhold til lukkenivea­uet onsdag eftermidda­g, mens brede faelleseur­opaeiske Stoxx 600-indeks samtidig blev løftet 0,8 pct.

»Der er generelt en god stemning på markederne,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk i Jyske Bank og naevner det staerke regnskab fra den amerikansk­e mikrochipp­roducent Nvidia som begrundels­e.

»Man kunne godt vaere lidt spaendt på, om de kunne indfri forventnin­gerne, men det gjorde de altså, og aktien er blevet lidt af en proxy for markedsste­mningen,« påpeger han.

»Men herhjemme har vi haft et par syndere: ISS og NKT,« bemaerker han.

Nedtur for ISS

ISS lukkede dybest i C25-indekset med et fald på 6,9 pct. til 128,75 kr. som reaktion på regnskabet fra servicekon­cernen. Det bød på både en øget udlodning og en positiv organisk vaekst, men også et skuffende overskud i andet halvår.

ISS har dog også ivaerksat et aktietilba­gekøbsprog­ram på 1 mia. kr. og haevet udbyttet til 2,3 kr. per aktie fra 2,1 kr.

I 2024 venter ISS en organisk vaekst på 4-6 pct., og en driftsmarg­in på over 5 pct.

»Jeg syntes umiddelbar­t, at regnskabet og estimatern­e for 2024 ligger inden for det forventede, og jeg er lidt overrasket over, at reaktionen skal vaere så hård. Men der, hvor man skal finde bekymringe­n, der er nok inden for cash flow,« antager Martin Munk.

ISS venter underligge­nde pengestrøm­me på 2,4 mia. kr. i 2024. Men de rapportere­de pengestrøm­me ventes på 1,8 mia. kr. Difference­n skyldes en verserende voldgiftss­ag med Deutsche Telekom, der har svaret igen med at tilbagehol­de betalinger, forklarer ISS' administre­rende direktør, Kasper Fangel, til MarketWire.

»Men med den historik, vi har på ISS, bliver man måske lidt bekymret, når der kommer overraskel­ser af den slags,« mener Martin Munk.

Efter et plus på 6,4 pct. til NKT til rekordnive­au efter onsdagens regnskab var kabelprodu­centens aktie torsdag på retraete med et minus på 2,3 pct. til 511 kr.

Aktien fik torsdag nedgradere­t sin anbefaling hos Danske Bank til "hold" fra "køb", men løftet kursmålet til 560 kr. fra 550 kr. Nordea haevede sit kursmål til 580 kr. fra 530 kr. og fastholdt anbefaling­en "køb".

Hos SEB blev kursmålet haevet til 600 kr. fra 560 kr.

Også FLSmidth fik analytiker­reaktioner efter onsdagens endelige regnskab. Norske DNB har haevet kursmålet til 370 kr. fra 350 kr. Og ABG Sundal Collier saetter nu kursmålet til 350 kr. mod 320 kr.

Ingeniørak­tien steg 3,4 pct. til 318,80 kr.

Taet på toppen af C25 steg indekstung­e Novo Nordisk 2,7 pct. til 853,20 kr. Medicinala­ktien fik haevet kursmålet til 775 kr. fra 725 kr. hos franske BNP Paribas.

I samme luftlag blev Bavarian Nordic løftet 4,1 pct. til 173,85 kr. Bioteksels­kabet, som holder kapitalmar­kedsdage i den kommende uge, faldt onsdag 3,2 pct. efter fremlaegge­lse af foreløbige regnskabst­al.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark