Jyllands-Posten

Ny Peugeot-elbil får helt op til otte års garanti

Peugeots nye model, Peugeot E-3008, betyder premiere på ny garanti for maerket. De nuvaerende to års garanti udvides til otte års serviceakt­iveret garanti.

- JENS HØY

Iløbet af foråret rammer Peugeots nye E-3008 de danske forhandler­e. Bilen er udtaenkt til at vaere den spydspids, der for alvor skal tage kampen op mod Tesla og etablere Peugeot som Europas førende med hensyn til elektriske biler.

E-3008 står på en ny platform, der skal rumme en stribe bilmodelle­r fra den store Stellantis-koncern, der bl.a. ejer bilmaerker­ne Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, Jeep og Alfa Romeo.

Med E-3008 og alle andre kommende modeller lancerer Peugeot nu en massiv udvidelse af garantien fra de nuvaerende to års fabriksgar­anti uanset kilometer til et system, der kaldes Peugeot Allure Care.

Der er tale om en såkaldt serviceakt­iveret garanti, der daekker 160.000 km eller op til otte år. Allure Care daekker alle elektriske og mekaniske fejl på bilen og aktiveres, ved at kunden får serviceret bilen mindst hvert andet år.

»Allure Care gaelder selvfølgel­ig også i Danmark, men det hele er så nyt, at vi ikke endnu praecist kan fortaelle om alle detaljerne. Det handler bl.a. om, hvordan de bagvedligg­ende computersy­stemer skal kommuniker­e med hinanden i forhold til forhandler­ne,« siger Hanne Langsig Sørensen, Head of Group PR, K.W.

Bruun.

Allerede i år kommer der andre nye Peugeotmod­eller, og de vil også få Allure Care, og det ser markedsana­lytiker Jan Lang, Bilbasen, som en meget interessan­t udvikling.

»Når Peugeot kan gå ud med så stor en udvidelse af garantien, må det bygge på en ekstraordi­naer grundig analyse af bilen, for ellers kan det blive uhyggelig dyrt på lang sigt. De må have noget at have det i. Tesla ved, hvor dyrt det kan vaere med deres tilbagekal­delser. Det er en meget langsigtet investerin­g for Peugeot og meget interessan­t,« vurderer han.

Stor vaerdi af garanti

Han minder om, at det bedste eksempel på vaerdien af en lang garanti er Kia, som med modellen Kia Ceed i perioden 2012-2021 praestered­e markedets laveste afskrivnin­g.

»Med andre ord er lang garanti af stor vaerdi for forbrugern­e, men selve implemente­ringen tager lang tid, selvom det øger soliditete­n af maerket,« siger han.

Peugeot E-3008 bygger på Stellantis’ nye platform, som er skabt til både rene elbiler og som basis for benzin- og dieselbile­r og for modeller med plug-in-hybridtekn­ologi.

Modsat en del af konkurrent­erne satser Peugeot på, at biler til Europa skal bygges i Europa, og derfor bygges E-3008 på Peugeots egen fabrik i Sochaux i Frankrig.

Batteriern­e kommer fra en nyopført fabrik i Nordfrankr­ig, og hermed håber Stellantis, at man vil kunne tiltale nogle af de forbrugere, der ikke ønsker at støtte Kina ved at købe nye kinesiske elbiler.

Når E-3008 lander hos forhandler­e i maj, sker det med en tohjulstru­kken version med et batteri på 73 kWh, der stiller en WLTP-raekkevidd­e på op til 525 km i udsigt på en lun dag.

Senere lanceres en topversion med et batteri på naesten 100 kWh, og hermed er raekkevidd­en over 700 km.

Den danske importør forventer, at priserne er klar om kort tid.

Når Peugeot kan gå ud med så stor en udvidelse af garantien, må det bygge på en ekstraordi­naer grundig analyse af bilen. Jan Lang, markedsana­lytiker hos Bilbasen

Flere har lang garanti

Toyota var blandt de første med såkaldt ’’serviceakt­iveret’’ udvidelse af fabriksgar­antien.

Toyota Relax blev lanceret i slutningen af 2021 og gaelder alle Toyota-modeller, som ikke laengere er omfattet af den treårige fabriksgar­anti.

Eneste krav er, at bilen bliver serviceret på et af Toyotas egne maerkevaer­ksteder for hver 15.000 km eller 12 måneder, som er Toyotas servicepla­n.

Hos Lexus har man et tilsvarend­e system, og hos Zeekr, der bliver lanceret i år, har man et system, der overgår Toyotas,.

Zeekr har 10 års serviceakt­iveret garanti og 200.000 km, men med den forskel, at man opererer med to år eller 40.000 km mellem hvert servicebes­øg.

 ?? ?? Ny Peugeot E-3008 kommer med otte års garanti. Det eneste krav er, at bilen serviceres hos Peugeot mindst hvert andet år. Foto: Peugeot
Ny Peugeot E-3008 kommer med otte års garanti. Det eneste krav er, at bilen serviceres hos Peugeot mindst hvert andet år. Foto: Peugeot

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark