Jyllands-Posten

Tør jeg købe en stor Audi med firehjulst­raek og diesel?

En laeser drømmer om at vende tilbage til en stor Audi A6 Allroad med masser af dieselkrae­fter.

- CHRISTIAN SCHACHT Christian Schacht, bilredaktø­r

Spørgsmål: I dag har vi en saerdeles fremragend­e VW e-Golf, som fungerer upåklageli­gt som vores bil nummer to.

Mit spørgsmål drejer sig om vores primaere bil, hvor vi gik fra en BMW X3 diesel til en Passat GTE, og nu overvejer vi at vende tilbage til diesel, naermere bestemt en A6 Allroad V6. Årsagen er primaert et savn af firehjulst­raek og høj frihøjde, men også den saerlige fornemmels­e af at blive drevet frem af en forbraendi­ngsmotor med dens karakteris­tiske accelerati­on, vibratione­r, motorlyd og alt, hvad dertil hører.

Er der stadig en plads til disse biler uden for storbyerne­s centrum? Og synes du, det er uforståeli­gt at fravaelge en fuldt elektrisk bil? Vi anvender hovedsagel­igt bil nummer et til motorvejsk­ørsel og til at traekke en båd m.v. Det ser ud til, at det sandsynlig­vis bliver vores sidste bil med forbraendi­ngsmotor. Ville du fraråde at lade passion gå forud for umiddelbar fornuft ved eventuelt at vaelge en ren elbil? Jon Stevnbak Andersen

Svar: Selvfølgel­ig er der intet i vejen for at vaelge den fremragend­e Audi A6 Allroad med V6-motor. Livet er til for at blive levet. Og bilen er jo oplagt, når du ejer en båd og ofte kører på motorvejen. En sådan bil kan du nyde i fem-syv år, før du eventuelt skifter til en elbil. Det var engang en af mine favoritter.

Med hensyn til Passat GTE, som ikke lever op til forventnin­gerne som en traekker, ville jeg personligt anbefale at skifte den ud.

Priserne på Audi er faldet inden for dieselkate­gorien. For en nyere model taler vi om en pris på 450.000 kr. Den billigste model fra 2016 ligger på 389.000 kr. for en A6 3.0 TDI med 218 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark