Jyllands-Posten

Israel truer med at traekke sig fra Eurovision

-

Tel Aviv: Israel truer med at traekke sig fra årets Eurovision, hvis landet bliver bedt om at aendre sit bud på en vindersang. Det oplyser Israels statsejede tv-kanal Kan ifølge BBC. European Broadcasti­ng Union (EBU), som står bag Eurovision, er ved at granske sangens tekst for at vurdere, om den er politisk. På Eurovision­s hjemmeside fremgår det, at sangkonkur­rencen ikke er en politisk begivenhed. Alle deltagerla­ndene har selv ansvaret for, at den udsendte delegation overholder Eurovision-reglerne. Det israelske dagblad Israel Hayom mener ifølge BBC, at sangen handler om ofrene for Hamas' angreb på Israel 7. oktober. Blandt andet lyder teksten: »Jeg er stadig gennemblød­t af oktoberreg­nen«.

Supersygeh­us i Odense forsinkes igen-igen

Odense: Byggeriet af Nyt OUH, som er Odenses nye supersygeh­us, bliver forsinket med op mod 18 måneder. Det skriver Region Syddanmark i en pressemedd­elelse. Ifølge den seneste tidsplan skulle patientern­e vaere rykket ind sidst i 2025 eller først i 2026. Men den tidsplan ser altså ikke ud til at holde, lyder det nu. »I kvartalsra­pporten er angivet, at en forsinkels­e kan vaere på op til 18 måneder, men det er for tidligt at sige noget praecist,« fremgår det.

Regionen peger på udfordring­er på byggeplads­en som årsag. Selve byggeriet begyndte i 2019. Det forventede­s, at det nye supersygeh­us ville stå faerdigt i slutningen af 2022. Men nu bliver det altså tidligst i 2027.

EU klar med milliarder til Polen efter reformer

Bruxelles: EU-Kommission­en vil i naeste uge traeffe beslutning­er, som kan frigøre op til 137 mia. euro til Polen. Det sagde EU-Kommission­ens formand, Ursula von der Leyen, fredag under et besøg i Polen. Her roser hun Polens nye regering for at fremlaegge en handlingsp­lan, som ifølge von der Leyen vil genoprette retsstaten i Polen. »Vi er imponerede over jeres indsats for at genoprette retsstaten som kernen i det polske samfund,« lød det. Den tidligere polske regering under det nationalko­nservative parti Lov og Retfaerdig­hed var i flere år på kant med EU-Kommission. EU-Kommission­en mente, at den davaerende polske regering ikke levede op til EU's vaerdier om blandt andet uafhaengig­e dommere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark