Jyllands-Posten

Kreditor sender fodboldklu­bben Esbjerg i rekonstruk­tion

Bestyrelse­n og direktione­n i Esbjerg er midlertidi­gt afsat som følge af rekonstruk­tionen.

-

Der er indledt en rekonstruk­tion af selskabet bag fodboldklu­bben Esbjerg fB.

Det oplyste klubben fredag i en pressemedd­elelse.

Det er en begaering fra en kreditor, som har fået skifterett­en i Esbjerg til at indlede en rekonstruk­tion af selskabet EfB Elite A/S.

Divisionsf­oreningen oplyser til Ritzau, at Esbjerg ifølge DBU's love kommer til at blive fratrukket ni point i tilfaelde af en rekonstruk­tion. De naermere forhold omkring den nuvaerende situation skal dog undersøges naermere, før man kan sige noget håndfast om, hvad der kommer til at ske.

Hvis rekonstruk­tionen mislykkes, og Esbjerg begaeres konkurs, tvangsnedr­ykkes klubben ifølge Divisionsf­oreningens turnerings­regler til Danmarksse­rien.

Både direktione­n og bestyrelse­n er afsat, indtil klubbens fremtid ligger fast.

Advokat Søren Volder fra advokatfir­maet Bech-Bruun overtager midlertidi­gt ledelsen i EfB Elite A/S.

Klubben meddeler samtidig, at kampe og øvrige arrangemen­ter vil afvikles som hidtil, mens processen omkring en rekonstruk­tion pågår, og at medarbejde­re vil få udbetalt løn som vanligt.

»Sideløbend­e vil der nu påbegyndes en proces, som gerne skulle munde ud i, at der etableres en økonomisk baeredygti­g og varig løsning for EfB Elite A/S,« skriver Esbjerg på sin hjemmeside.

Generalfor­samling aflyst

Mandag skulle afholdes en ekstraordi­naer generalfor­samling, da lokale investorer ønsker Paul Conway og de øvrige amerikansk­e ejere ud af klubben. Den generalfor­samling er nu aflyst.

På generalfor­samlingen ville en styregrupp­e bestående af lokale kraefter fremlaegge en plan for en økonomisk genopretni­ng af selskabet bag fodboldhol­det.

Hvis ikke der ville vaere tilslutnin­g til den plan, ville styregrupp­en traekke selskabet i skifterett­en.

Talsmand Henry Heiberg har tidligere udtalt, at han forventede, at de amerikansk­e ejere ville stemme imod planen, og i det tilfaelde ville selskabet ende i en rekonstruk­tion.

Esbjerg har vaeret på amerikansk­e haender siden februar 2021, da holdet lå i 1. division. Siden har der vaeret en del uro omkring den tidligere topklub, der nu spiller i 2. division.

 ?? ?? Esbjerg fB er under rekonstruk­tion.
Det oplyser klubben i en pressemedd­elelse. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Esbjerg fB er under rekonstruk­tion. Det oplyser klubben i en pressemedd­elelse. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark