Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

-

Godt nok har processen omkring udvaelgels­en af Ørsteds nye formand vaeret lettere kaotisk, men med den dybe krise in mente, som Ørsted står midt i, er en vis kontinuite­t naeppe det vaerste, ledelsen kan byde investorer­ne lige nu. Derfor giver det mening at lade nuvaerende naestforma­nd Lene Skole indtraede på formandspo­sten. Hun kender opgaven indgående og bør vaere en sikker hånd på roret.

Better Collective har ramt en virkelig dyb guldåre. Sportsmedi­egruppen har på få år udviklet sig til en velindtjen­ende internatio­nal milliardfo­rretning, der ser ud til at vaere skalerbar i en grad, der gør topchef Jesper Søgaard i stand til at love tocifrede vaekstrate­r på både salg og driftsindt­jening i år, og det kommer efter et 2023, hvor Better Collective har opslugt den ene konkurrent eller den anden.

Lunars fejlslagne opkøb af den norske Instabank bliver ved med at ride den ukonventio­nelle danske bank som en mare. I denne uge led Lunar et sviende nederlag i en civil retssag, som betyder, at Lunar med stifter og adm. direktør i Ken Villum Klausen i front nu er dømt til at skulle betale hele 416 mio. kr. i erstatning til de norske aktionaere­r. Lunar har anket dommen, men nederlaget er en kaempe bet for banken.

I regn og slud skal posten ud. Men siden politikern­e sidste år afskaffede den såkaldte befordring­spligt, er der efterhånde­n ikke mange breve tilbage at dele ud, og det har øget presset på PostNord Danmark med voldsom kraft. Således fortaeller postens nye topchef, Kim Pedersen, nu, at brevmaengd­erne falder så kraftigt, at ledelsen nu er tvunget til at skaere til og tilpasse forretning­en måned for måned.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark