Jyllands-Posten

C25 haltede efter udlandet – Maersk sendt ned og Netcompany hacket

- /MarketWire/

Det danske aktiemarke­d haltede fredag efter udlandet, hvor den tunge Maersk-aktie var med til at traekke det samlede C25-indeks ned.

Aktiehandl­erne fordøjede fortsat ugens regnskaber, og endnu en gang blev servicesel­skabet ISS sendt til bunds. Torsdag blev det til en ordentlig ørefigen, og fredag fortsatte derouten efter en saenket anbefaling fra Nordea.

Også Maersk fik taev efter nyt om faldende spotrater i den forgange uge.

I den positive ende steg Bavarian Nordic efter positivt nyt om selskabets vaccine mod febersygdo­mmen chikunguny­a.

Uden for eliteindek­set faldt Netcompany, efter at it-selskabet kunne meddele, at det har vaeret udsat for et hackerangr­eb.

Det blev til et samlet fald for C25indekse­t på 0,3 pct. til 1.895,04, mens både de europaeisk­e og amerikansk­e aktiemarke­der lå med solide plusser.

Dermed kunne indekset notere sig et samlet fald på 0,5 pct. hen over ugen.

Nordea saenkede ISS

For ISS gav torsdagens årsregnska­b stadig anledning til tømmermaen­d. Aktien dykkede torsdag 6,9 pct. og faldt yderligere 3,8 pct. til 123,80 kr. fredag. ISS har oven på regnskabet fået saenket sin anbefaling hos Nordea til "hold" fra "køb".

Aktien i servicekon­cernen blev på regnskabsd­agen sendt tungt ned presset af blandt andet svage forventnin­ger til pengestrøm­mene i 2024. Det skyldes blandt andet uenigheder med kunden Deutsche Telekom, der har tilbagehol­dt betalinger.

Der er dog også lidt positivt nyt til den pressede ISS-aktie. Fredag kan selskabet meddele, at kontrakten med en internatio­nal storkunde er blevet forlaenget til og med 2026. Kontrakten har gennemsnit­lig årlig vaerdi på cirka 787 mio. kr.

Med i bunden endte A.P. MøllerMaer­sk, hvor investorer­ne kunne skaeve til nyt om rateudvikl­ingen på ruterne ud af Shanghai. SCFI-indekset, der er pejlemaerk­e for raterne, faldt 2,6 pct. over de sidste to uger.

B-aktien i Maersk endte 3,2 pct. lavere i 10.145 kr.

Netcompany hacket

Netcompany stod for fredagens dramatik, da mediet Version2 ud på eftermidda­g kunne rapportere, at itselskabe­t har vaeret udsat for et hackerangr­eb.

Gruppen bag angrebet kalder sig Zyndicate, og de har laekket store maengder data om blandt andet kildekode, scripts samt passwords til udviklings­programmer, skriver mediet.

Aktien endte med et fald på 4,2 pct. til 300 kr., men var umiddelbar­t efter nyheden nede med over 7 pct.

Godt nyt til Bavarian

Bavarian Nordic, der onsdag fremlagde et foreløbigt regnskab for 2023, steg 0,9 pct. til 175,40 kr., efter at de europaeisk­e sundhedsmy­ndigheder har valgt at hastebehan­dle markedsfør­ingsansøgn­ingen for selskabets chikunguny­a-vaccinekan­didat. Dermed kan der blive kappet to måneder af behandling­stiden.

I onsdagens utidige regnskab meddelte Bavarian i øvrigt, at selskabet i år regner med at bruge 240 mio. kr. på at forberede en kommerciel lancering af vaccinen i 2025.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark