Jyllands-Posten

Liseberg genopbygge­r nedbraendt vandland

Oceana Water Park blev staerkt beskadiget ved sidste uges brand. Det er uklart, hvornår man kan åbne.

- TOM NØRGAARD

Der var lagt op til et brag af en åbningsfes­t, når vandlandet Oceana ved den ikoniske forlystels­espark Liseberg i det centrale Gøteborg efter planen skulle vaere åbnet til sommer. Men sådan skulle det ikke gå.

Vandlandet, der i udgangspun­ktet havde et budget på 800 millioner danske kroner, brød af endnu ikke klarlagte eller oplyste årsager ud i brand, og satte dermed en brat stopper for planerne.

Men projektet levet fortsat.

På et ekstraordi­naert møde i den forløbne weekend besluttede Lisebergs bestyrelse straks at igangsaett­e genopbygni­ngen af det staerkt medtagede vandland. På mødet fik bestyrelse­n samtidig besked om, at en savnet medarbejde­r, Patrik Gillholm, var fundet død.

»Det er med stor sorg, at bestyrelse­n har modtaget nyheden om, at branden højst sandsynlig­t har taget Patrik Gillholms liv. Tabet af liv saetter alt i perspektiv, og vores tanker går til Patriks familie og naere venner,« udtaler bestyrelse­sformand Kurt Eliasson i en pressemedd­elelse.

»Vi har følt en enorm støtte fra alle involvered­e. Den kaerlighed, som befolkning­en i Gøteborg og hele Sverige har vist til projektet og Liseberg i denne svaere tid, har vaeret uvurderlig,« siger Kurt Eliasson.

»Branden var ødelaeggen­de, men den vil ikke stoppe udviklinge­n af destinatio­nen Liseberg. Liseberg er en vigtig del af Gøteborgs identitet, og dette projekt er en afgørende komponent i genopretni­ngen af den vestsvensk­e turistindu­stri. Derfor har bestyrelse­n enstemmigt besluttet at Lisebergs ledelse skal undersøge og planlaegge, hvordan en rekonstruk­tion kan foregå,« forklarer Kurt Eliasson videre.

Vil vaere helårsattr­aktion

Selve forlystels­esparken Liseberg åbner efter planen den 20. april i år. Oceana skulle vaere del af omfattende projekt, der skulle gøre Liseberg til en helårsattr­aktion. Det nye 14.000 kvadratmet­er store vandland forventes alene at traekke 500.000 årlige gaester til.

Projekt rummer også Hotel Curiosa, der er indrettet med inspiratio­n fra aegteparre­t Agnes og hr. Daler, som rejste verden rundt i 1700-tallet og bragte indtryk fra hele verden til Gøteborg.

Ved siden af vandparken åbner i april i år oplevelses­centret World of Volvo, der ifølge forlystels­esparkens danske direktør Andreas Andersen kan sammenlign­es med Lego House i Billund.

Forlystels­esimperiet rummer i forvejen også science-centret Universum.

 ?? ?? En stor del af Oceana Water Park til 800 millioner kr. blev ødelagt ved eksplosion­sbranden. Foto: Liseberg
En stor del af Oceana Water Park til 800 millioner kr. blev ødelagt ved eksplosion­sbranden. Foto: Liseberg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark