Jyllands-Posten

Forsvaret saenker krav til kommende vaerneplig­tige EU-politikere vil også have kongelige ordener

- /ritzau/ /ritzau/

Forsvaret: Krav om en minimumshø­jde og et bestemt bmi for potentiell­e vaerneplig­tige i Forsvaret er blevet justeret. Blandt andet kan personer under 155 centimeter ikke laengere blive afvist udelukkend­e på grund af deres højde, skriver DR. AEndringer­ne i helbredskr­avene er angiveligt nogle af de mest omfattende nogensinde. Foruden højde er også kravet om at have et bmi inden for en bestemt skala blevet aendret til alene at vaere vejledende. Derudover kan en stor barm ikke laengere bruges som grundlag for en afvisning som vaerneplig­tig. Tidligere er personer blevet afvist, hvis det blev vurderet, at de havde "seksuelle afvigelser".

Det krav er nu fjernet. Kravene

til ordblinde er ikke aendret. Dermed er det fortsat graden af ordblindhe­d, der afgør, om man kan blive erklaeret egnet til vaerneplig­t.

Uorden: Danske medlemmer af EU-Parlamente­t bør sidestille­s med folketings­medlemmer, når det kommer til kongelige ordener. Det mener de to danske europaparl­amentarike­re Christel Schaldemos­e (S) og Morten Løkkegaard (V) ifølge Politiken. De to politikere kommer med en direkte opfordring til kong Frederik om fremover at inkludere EU-politikern­e. Som udgangspun­kt vil et medlem af Folketinge­t kunne få Dannebrogo­rdenen, når vedkommend­e har siddet 10 år på tinge. Det gaelder ikke for de politikere, der sidder på de danske mandater i Bruxelles. Derfor har Christel Schaldemos­e, der har siddet i EU-Parlamente­t siden 2006, ikke fået tilbudt nogen orden. Det er udtryk for manglende ligestilli­ng, siger hun.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark