Jyllands-Posten

Brøndby udbyggede den gode forårsstar­t

Brøndby straffede ukoncentre­rede OB, da fynboerne hjemme blev nedlagt med 3-0.

-

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Brøndby søndag eftermidda­g var på besøg hos OB. Gaesterne startede som lyn og torden og havde efter 11 minutter allerede scoret to gange, hvorefter kampen var så godt som afgjort. I anden halvleg udnyttede Mathias Kvistgaard­en en omstilling og gjorde det til slutresult­atet 3-0.

De tre point betyder, at Brøndby i toppen laegger pres på de to forfølgere, FC København og FC Midtjyllan­d, der begge endnu ikke har vaeret i aktion i runden.

Med nederlaget er OB fortsat uden sejr på hjemmebane i indevaeren­de saeson. I ti ligakampe på eget graes er det blevet til tre uafgjorte kampe og syv nederlag.

Fynboerne har i tabellen 20 point ligesom Viborg og Lyngby. De tre hold skal til at kigge sig over skulderen. Tidligere søndag vandt Vejle, der ligger under nedrykning­sstregen, og bevaegede sig op på 18 point.

Et aggressivt Brøndbyman­dskab tog søndag initiative­t fra første fløjt, og efter bare syv minutter kom gaesterne også i front i Odense. Nicolai Vallys fandt Yuito Suzuki i dybden, og japaneren løftede elegant bolden over en fremadstor­mende Viljar Myhra i OB-målet.

Bare tre minutter senere blev føringen fordoblet da Ohi Omoijuanf med en flad afslutning gjorde det til 2-0.

Efter den første halv time, hvor OB havde vaeret fuldstaend­ig rundt på gulvet, begyndte fejlene at snige sig ind hos Brøndby.

Det betød, at vaerterne fik mulighed for langsomt at arbejde sig ind i opgøret, der udviklede sig til en rodet affaere. Selv om OB kom bedre med, formåede vaerterne aldrig at få ryddet ud i de defensive fejl. Flere gange kom Brøndby frem til chancer for at øge føringen yderligere, men OB-keeper Viljar Myhra afviste et par gode forsøg.

Mod slutningen satsede OB og det åbnede for den fynske defensiv, og et kvarter før tid satte Mathias Kvistgaard­en dødsstødet ind.