Jyllands-Posten

Vejle åbnede nedrykning­skampen med en sejr

Det er taet i bunden, efter at Vejle søndag slog Silkeborg med 2-0 i en livlig affaere, mens Hvidovre i tillaegsti­den smed en føring mod Viborg i en kamp der endte 2-2.

- /ritzau/

Vejle kendte sin besøgelses­tid modsat Silkeborg, da de to mandskaber søndag stødte sammen i Nørreskove­n.

I en livlig affaere var det hjemmehold­et, der var skarpest og vandt med 2-0. Dermed er nedrykning­skampen for alvor åbnet, hvor Vejle lige under stregen nu kun har to point op til redning. Det er blandt andet Viborg og Lyngby, der på de naermeste placeringe­r skal kigge sig over skulderen efter holdet fra Nørreskove­n.

Silkeborg indtager fortsat den vigtige sjetteplad­s, hvor der er fem point ned til Randers.

Selv om Silkeborg havde bolden mest, var Vejle også fint med i kampen, der generelt bød på chancer i begge ender.

Få minutter inden pausen var der gevinst for hjemmehold­et. Et hoppende indlaeg endte for fødderne af graeske Dimitris Emmanouili­dis, der på førsteberø­ringen sparkede bolden op i naermeste hjørne.

Silkeborg begyndte anden halvleg rigtig godt, og to gange inden for få minutter ramte gaesterne traevaerke­t.

Silkeborg havde flere gode chancer for en udligning, men Nathan Trott i Vejle-målet havde en staerk dag mellem staengerne.

10 minutter før tid sendte Raul Albentosa hjemmehold­et på sejrskurs, da han efter et hjørnespar­k sendte returbolde­n i nettet til 2-0.

Minuttet efter fik Vejle muligheden for at øge føringen yderligere, da Oliver Sonne begik et straffespa­rk. Angriberen German Onugkhas

hårde spark fra pletten blev dog reddet af Silkeborg-målmanden Nicolai Larsen.

Hvidovre isoleret

Hvidovre er efter søndagens bundkamp i Superligae­n mod Viborg FF nu isoleret i bunden af Superligae­n.

Hvidovre smed en føring i

tillaegsti­den og spillede 2-2 hjemme. Ibrahim Said scorede det udlignende mål på et fremragend­e langskud fem minutter inde i tillaegsti­den for Viborg. Med det uafgjorte resultat har Hvidovre fortsat 12 point op til netop Viborg over nedrykning­sstregen.

Generelt var det en rodet kamp, og Hvidovre udnyttede udeholdets mange missede muligheder og slog til med en scoring i den anden ende. Hvidovres Thomas Jørgensen fandt med en genial aflevering Marc Nielsen, som sendte bolden på tvaers til en scoring af Jeffrey Papayaw Adjei-Broni taet inde foran mål.

Viborg-traener Jakob Poulsen tog straks konsekvens­en og foretog en tredobbelt udskiftnin­g, og det hjalp på det offensive spil.

Isak Jensen udlignede til 1-1 efter en assist fra indskifted­e Ibrahim Said, som virkelig gjorde en forskel.

Hvidovre rakte dog endnu en gang ud efter sejren. Angriberen Simon Makienok steg til vejrs på et hjørnespar­k og headede målet til 2-1 ind fra taet hold efter 83 minutter. Størstedel­en af de 1.712 tilskuere jublede vildt og laenge.

Men jublen forstummed­e i tillaegsti­den.

?? ?? Vejles Raul Albentosa fejrer sin scoring til 2-0 mod Silkeborg IF på Vejle Stadion. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix