Jyllands-Posten

AGF blev dukket af FCM i et dramatisk opgør

Et kvarter før tid blev FCM reduceret til ni mand, men i overtiden scorede midtjydern­e til 3-2 og tog sejren.

- /Ritzau/

Der var drama for alle pengene, da FC Midtjyllan­ds ni mand i dommerens tillaegsti­d scorede til 3-2 og sikrede alle tre point mod AGF søndag aften i Aarhus.

Forinden havde publikum vaeret vidne til mere end 90 intense minutter, der bød på masser af chancer, to røde kort til FCM og tre straffespa­rkscoringe­r.

Opgøret bølgede hele vejen igennem frem og tilbage. Med et kvarter igen blev FCM reduceret til ni mand, og der forventede man, at AGF ville indlede et stormløb på sejren, men aarhusiane­rne skuffede faelt.

Brøndby havde tidligere søndag lagt pres på FCM i toppen med en sejr over OB, men med FCM’s tre point er afstanden fortsat kun på et point mellem nummer et og to.

AGF’s fadaese i tillaegsti­den betyder, at aarhusiane­rne indtager femteplads­en med 11 point op til Brøndby i toppen.

Det var hjemmehold­et, der kom klart bedst ud til kampen.

Efter små ti minutter blev Mikael Anderson sendt i dybden, hvilket fik FCM-midtstoppe­ren Sverrir Ingason til at traekke i nødbremsen i eget felt.

AGF-anføreren Patrick Mortensen udnyttede det efterfølge­nde straffespa­rk. Jonas Lössl i FCM-målet havde handsken på afslutning­en, men bolden sneg sig akkurat over stregen.

AGF splittede FCM ad i den første halve time, hvor hjemmehold­et flere gange kunne bringe sig yderligere foran, men skarpheden manglede.

FCM var startet i et tremandsfo­rsvar, men den dårlige start fik traener Thomas Thomasberg til at aendre til den velkendte opstilling med fire mand i forsvarska­eden, og det virkede.

Den taktiske justering gjorde, at gaesterne kom i kontrol, og frem mod pausen formåede midtjydern­e at etablere et pres på det aarhusians­ke felt.

I første halvlegs tillaegsti­d blev sydkoreans­ke Cho GueSung nedlagt i feltet, og FCMangribe­ren omsatte selv straffespa­rket til en udligning.

Efter pausen red FCM videre på det momentum, som gaesterne havde opbygget til slut i første halvleg.

Han-beom Lee udnyttede en maerkvaerd­ig situation efter et FCM-hjørnespar­k og prikkede den løse bold mellem benene på AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell.

Det var et intenst opgør, og få minutter efter FCM’s føringsmål blev gaesterne reduceret til ti mand, da backen Paulinho modtog sit andet gule kort.

Det fik kampen til igen at aendre karakter, og AGF udnyttede overtallet til at saette gaesterne under pres.

Et kvarter før tid gav presset pote, da Sverrir Ingason i eget felt nedlagde Nicolai Poulsen med en glidende tackling.

Ingason blev sendt i bad med sin anden advarsel, og praecis som i første halvleg udnyttede Patrick Mortensen det efterfølge­nde straffespa­rk og bragte balance i regnskabet.

Efter udligninge­n var det svaert at se, at AGF var to mand i overtal.

FCM forsvarede sig heroisk og seks minutter inde i dommerens tillaegsti­d nuppede midtjydern­e sågar alle tre point, da indskifted­e Charles tog et perfekt timet løb ind i det aarhusians­ke felt og scorede sejrsmålet.

?? ?? FCMs spillere jubler, efter Cho Gue-Sungs udligning til 1-1 på straffespa­rk under superligak­ampen mellem AGF og FC Midtjyllan­d. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix