Jyllands-Posten

Bageriet Berta flytter: »Jeg vil hellere vaere bageren nede på hjørnet end en på Instagram«

Bageren René Vangkilde Hansen flytter 130 meter hen ad gaden til store og lyse lokaler på et torv og håber, at de faste kunder følger med.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r bente.t.hansen@jyla.dk

Det er to år siden, at bageriet Berta havde fuldstaend­ig udsolgt, før det åbnede. Mens René Vangkilde Hansen gik og prøvebagte og indrettede sig, blev surdejsbol­lerne rykket ned af hylderne lige så snart, de var bagt.

Det er gået godt for ham lige siden, og han kan med de nuvaerende lokaler ikke bage mere, selv om han kan saelge mere. Derfor flytter han sit bageri 130 meter hen ad gaden i den nu lukkede lampeforre­tning i Lundingsga­de 1 på Lundings Torv i Aarhus C.

»Vi indretter både butik og bageri i det ene store rum, der er. Kun en halvvaeg og et stort glasparti vil adskille bageriet til højre fra butikken til venstre. Kunderne kan se os arbejde, og der bliver masser af lys og luft og udsyn til torvets grønne rum med baenke,« siger en glad bager.

Den nuvaerende butik på

Frederiks Allé har to adskilte lokaler med en ovn i hver. Det er både besvaerlig­t og tidskraeve­nde at løbe med bageplader og rullevogne imellem dem.

»I det ene lokale står man og ser ind i en vaeg hele dagen, mens man arbejder med dej og brød. Det er jo ikke til at holde ud,« siger René Vangkilde Hansen, der glaeder sig til at flytte.

I det nye sted på torvet kan han tilbyde medarbejde­rne og sig selv meget bedre forhold. Hidtil har de ikke haft et sted at sidde ned og spise frokost, og arbejdsgan­gene har vaeret besvaerlig­e.

Sparer tid

Bageren mener, at de sparer så meget tid i de nye lokaler, at det svarer til en halv medarbejde­r. Det betyder ikke, at de skal vaere faerre, men at de skal bage noget mere. Det skal en ny og dobbelt så stor stenovn vaere med til at gøre muligt.

For kunderne vil det betyde flere friske boller mange gange i løbet af dagen og nybagte croissante­r og snurrer tre gange om dagen. Der kommer også nye varer på hylderne.

Der bliver pastry-afdeling, og da man kan se alle bagerstati­onerne, kan man følge med i, hvordan en ny slags kringle og bløde te-boller bliver til.

»Vi vil springe ud i at lave en moderne kringle med hasselnød og abrikoskom­pot i stedet for de klassiske svesker. Vores stamkunder har spurgt, om vi kan lave noget mere snasket, så det går vi med. Det er blevet en ny ting i København, men ingen har eneret på kringle, så vi prøver det,« lover René Vangkilde Hansen.

Te-bollen med ekstra smør og hele aeg i vil også blive tilføjet til udvalget. Det bliver en blød gaerdejsbo­lle, som blandt andet er populaer blandt børn.

Desuden vil Berta saelge baristakaf­fe men åbner ikke en café. I stedet kan man få kaffen to-go og eventuelt saette sig på baenkene udenfor.

2. april lukker Berta, som vi kender det i dag. Dér fjerner René Vangkilde Hansen vinduerne i både det nye og det gamle sted, og så kører flyttehold­et de 130 meter frem og tilbage med en gaffeltruc­k. Den nye stenovn skal også bugseres gennem vinduet og på plads.

Bageren regner med at vaere klar med friskt brød og barista-kaffe til sine kunder 4. eller 5. april eller snarest derefter.

»Jeg har mange faste kunder, som jeg efterhånde­n har laert at kende, fordi vi får en lille snak. Jeg håber, at de vil følge med, for jeg er glad for at vaere end del af lokalmiljø­et her på Frederiksb­jerg og flytter ikke for at skabe en kaempestor forretning. Jeg holder fast i stemningen og selvbetjen­ingen i butikken,« slår René Vangkilde Hansen fast og tilføjer:

»Jeg vil hellere vaere bageren nede på hjørnet end en på Instagram, som man kun drøner forbi, når han har lagt noget nyt og vildt op.«

Kunderne kan se os arbejde, og der bliver masser af lys og luft og udsyn til torvets grønne rum med baenke RENÉ VANGKILDE HANSEN EJER AF BAGERIET BERTA

 ?? ?? Bageriet Berta får meget mere plads, bedre arbejdsmil­jø, en større ovn og mere brød til kunderne i den nye butik. Foto: Tahmasbi
Bageriet Berta får meget mere plads, bedre arbejdsmil­jø, en større ovn og mere brød til kunderne i den nye butik. Foto: Tahmasbi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark