Jyllands-Posten

Befaerdet Aarhus-gade bliver ensrettet i måneder

Til marts bliver central vej i Aarhus opgraderet med cykelsti og plads til mere grønt.

-

For bilister er Sønder Allé en fin vej med god plads. Men for de mange cyklister, der hver dag kører på straekning­en, er det ofte med livet som indsats.

Det vil rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang (KF) nu lave om på.

»Det skal vaere attraktivt at tage cyklen i Aarhus, og derfor er det også vigtigt, at vi gør os umage for, at alle kan komme sikkert gennem trafikken,« siger rådmanden i en pressemedd­elelse.

Projektet blev besluttet i forbindels­e med Cykelhandl­ingsplanen tilbage i 2018, og i første omgang er der fokus på straekning­en fra rutebilsta­tionen til Strøget.

Mere grønt i gaden

På sigt skal der også etableres cykelsti på straekning­en fra Strøget til Rådhusplad­sen. Denne etape afventer en afklaring af højklasset kollektiv trafik etape 2.

Alle trafikante­r i Sønder Allé kan se frem til den fremtidige tur gennem gaden. Samtidig med at trafiksikk­erheden forbedres for cyklister, har stadsarkit­ekt Anne Mette Boye nemlig arbejdet for, at der også skal kaeles for den rumlige og visuelle oplevelse i gaden med mere grønt.

»Gader og vejrum skal designes med samme omhyggelig­hed som byrum og pladser, så de opleves smukke og grønne. Derfor har vi også

prioritere­t plads til mere grønt på Sønder Allé,« siger hun.

Projektet vil give de eksisteren­de vejtraeer bedre levevilkår i et stort sammenhaen­gende åbent bed, hvor rødderne kan vokse. Derudover er det forventnin­gen, at der bliver plads til mindst to nye traeer i den brede rabat.

Vejarbejde frem til sommer

Fredag 1. marts går arbejdet i gang. Det betyder midlertidi­g ensretning for bilister ad Sønder Allé fra rutebilsta­tionen mod Rådhusplad­sen.

Cykler og fodgaenger­e kan passere i begge retninger. Anlaegsarb­ejdet og den midlertidi­ge ensretning forventes at vaere afsluttet inden sommerferi­en.

For at blive klar til sommerens mange aktivitete­r i midtbyen, som for eksempel

Aarhus City Halvmarath­on og Aarhus Pride, falder arbejdet i Sønder Allé sammen med gravearbej­de på Banegårdsp­ladsen, hvor Banegårdsg­ade bliver ensrettet fra Frederiks Allé mod Park Allé og standsning­sforbud på den vestlige side af M.P. Bruuns Gade, fordi busserne i stedet skal den vej igennem.

Samtidig giver arbejdet med omdannelse­n af Vesterbro Torv ensretning af Vester Allé fra Museumsgad­e mod Langelands­gade. Der bliver altså en del omkørsler i midtbyen de kommende måneder. Der vil vaere skilte på alle berørte straekning­er.

 ?? ?? Mange cyklister kører dagligt på Sønder Allé i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune
Mange cyklister kører dagligt på Sønder Allé i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark