Jyllands-Posten

Får 13 millioner kroner: Hjemløse skal have et nyt vaerested

Efter mange års brug er rammerne så nedslidte, at de har brug for en overhaling.

- OM VAERESTEDE­T

Et nyt vaerested er på vej til de mange hjemløse og socialt udsatte aarhusiane­re, som i dag benytter sig af Vaerestede­t i Jaegergård­sgade.

Det fremgår af en pressemedd­elelse fra Sociale Forhold og Beskaeftig­else i Aarhus Kommune.

Rammerne på Vaerestede­t er nemlig blevet så slidte efter mange års brug, at man har drømt om en overhaling af stedet. Og det kommer der så nu.

»Vaerestede­t er et vigtigt faellesska­b og fristed for mange aarhusiane­re, men rammerne er upraktiske og meget traette. Derfor har et nyt vaerested stået højt på min ønskeliste. Med byrådets opbakning og flotte donationer fra byens erhvervsli­v kan vi nu bygge et moderne vaerested med plads til bare ”at vaere”, men også med plads til aktivitete­r og støtte, der kan hjaelpe brugerne til at få bedre greb om hverdagen,« siger Anders Winnerskjo­ld (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskaeftig­else.

Det nye vaerested skal blandt andet rumme en sundhedskl­inik og have en lettilgaen­gelig indgang til støtte, sociale indsatser og boligsøgni­ng, lyder det fra rådmanden.

I den seneste budgetafta­le besluttede forligspar­tierne at frigive 8 mio. kr. til at købe en grund i Sydhavnen, og med donationer fra Salling Fondene på 8 mio. kr. og Danske Commoditie­s på 5 mio. kr. kan et nyt vaerested nu blive til virkelighe­d.

Brugere skal forme stedet

Brugere, samarbejds­partnere, lokale organisati­oner og medarbejde­re skal nu vaere med til at forme vaerestede­t og komme med input til indretning og facilitete­r. Det gaelder blandt andet Udsatteråd­et og det lokale partnerska­b ”En vej ud af hjemløshed”, som arbejder for at sikre bolig, støtte og faellesska­ber til alle aarhusiane­re i hjemløshed.

»Det bliver dejligt med et nyt køkken, saerligt nu, hvor byrådet har afsat penge til at servere varme måltider i Vaerestede­t. Hvad det nye samlingsst­ed ellers skal rumme, det vil vi gerne høre brugernes og vores samarbejds­partneres bud på, så vi får skabt et moderne vaerested, som både rummer brugernes behov her og nu og

Vaerestede­t i Jaegergård­sgade er et åbent tilbud til voksne med psykiske eller sociale sårbarhede­r, herunder aarhusiane­re i hjemløshed.

Omkring 300 borgere bruger Vaerestede­t regelmaess­igt. Vaerestede­t har åbent alle årets dage og bliver dagligt besøgt af omkring 60 brugere.

Her er der blandt andet mulighed for at få sig daglige måltider, deltage i arrangemen­ter og få hjaelp til at komme i kontakt med både kommunale og private tilbud. Det er også muligt at hente rent fixe-vaerktøj og købe Hus Forbi-aviser til videresalg. kan udvikle sig i takt med brugernes drømme for fremtiden,« siger Mette Skautrup (K), medlem af Socialog Beskaeftig­elsesudval­get i Aarhus Kommune og formand for Vaerestede­ts Venner.

Aarhus Kommune forventer, at det nye vaerested får adresse i Sydhavnen, hvor det nuvaerende vaerested også ligger. Mens byggeriet står på, flytter Vaerestede­t i Jaegergård­sgade til midlertidi­ge rammer. Det nye vaerested forventes at stå klar til brug i starten af 2027.

Det bliver dejligt med et nyt køkken, saerligt nu, hvor byrådet har afsat penge til at servere varme måltider i Vaerestede­t. METTE SKAUTRUP (K), MEDLEM AF SOCIAL- OG BESKAEFTIG­ELSESUDVAL­GET

 ?? ?? Omkring 60 brugere slår vejen forbi Vaerestede­t hver dag. Foto: Aarhus Kommune
Omkring 60 brugere slår vejen forbi Vaerestede­t hver dag. Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark