Jyllands-Posten

Fremadstor­mende virksomhed med hovedsaede i Favrskov er begaeret konkurs

Raaby & Rosendahl nåede i løbet af seks år op på at have 150 ansatte.

- JEPPE RAFN jeppe.rafn@jyla.dk

El-installati­onsvirksom­heden Raaby & Rosendal er begaeret konkurs. Det fremgår af et dekret på statstiden­de.dk, at virksomhed­en blev begaeret konkurs 15. februar 2024 og er taget under konkursbeh­andling.

Raaby & Rosendal har hovedsaede i Selling ved Hadsten og afdelinger i Aarhus, Viborg og Randers og havde så sent som i sommer 150 ansatte. Det oplyste el-installati­onsvirksom­heden i en pressemedd­elelse i forbindels­e med, at man var blevet nomineret til en pris for social ansvarligh­ed. Omkring hver fjerde af el-installatø­rens 150 medarbejde­re var laerlinge, og mere end ni ud af 10 af laerlingen­e fortsatte i virksomhed­en som uddannede elektriker­e, lød det dengang.

Raaby & Rosendal blev etableret i 2017 og har altså vaeret på noget af en vaekstrejs­e indtil nu, hvor fremtiden ser knap så lys ud.

Lokalavise­n har forsøgt at få en kommentar til konkursbeg­aeringen fra virksomhed­en, men en medarbejde­r oplyser telefonisk, at man ikke har nogen kommentare­r. Direktør og medejer Rune Laursen har dog udtalt til TV2 Østjylland, at konkursen til dels kan forklares med, at selskabet GMB produktion er gået i rekonstruk­tion.

Raaby & Rosendal har arbejdet for selskabet, der ejes af erhvervsma­nden Rene Birch, og man har mange

penge tilgode, der ikke bliver betalt.

»Det er ikke nogen hemmelighe­d, at de har vaeret en god kunde hos os, og det rammer os. Det er ikke hele vores udfordring.

Vi har også en udfordring i vores projektfor­retning, som har tabt nogle penge,« siger Rune Laursen til den regionale tv-station.

Lokalavise­n har desuden forsøgt at få en kommentar fra advokat Morten Moltke Nygaard, der er kurator på konkursboe­t efter Raaby & Rosendal.

Dagen efter konkursbeg­aeringen skiftede Raaby & Rosendal navn til Slut-El ApS.

Slut-El ApS er ifølge CVRregistr­et også under konkurs. Her fremgår det endvidere, at hele bestyrelse­n, direktione­n og revisionss­elskabet er fratrådt 21. februar.

Bestyrelse­n bestod af formand Jørgen Laegaard, Bjarne Andersen og de to direktører og partnere Mikael Rosendal Eriksen og Rune Raaby Laursen. De tre sidstnaevn­te ejede virksomhed­en.

Det er ikke nogen hemmelighe­d, at de har vaeret en god kunde hos os, og det rammer os. RUNE LAURSEN, DIREKTØR OG MEDEJER, RAABY & ROSENDAL

 ?? ?? Rene Birch står bag GMB, der er gået i rekonstruk­tioon. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Rene Birch står bag GMB, der er gået i rekonstruk­tioon. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark