Jyllands-Posten

Vi skal tage dialogen – også selvom den er svaer

- ANDERS WINNERSKJO­LD Rådmand for Sociale Forhold og Beskaeftig­else, Aarhus Kommune

– tak for at dele din bekymring. En bekymring, som vi to heldigvis tirsdag aften havde mulighed for at drøfte ansigt til ansigt. Selvom vi har en direkte dialog, så fortjener dit opråb her i avisen selvfølgel­ig også et skriftligt svar.

En vigtig del af den kontrakt, jeg som rådmand indgår med jer borgere, er at få økonomien til at haenge sammen. Og det ansvar har jeg valgt at forvalte med størst mulig inddragels­e af dem, som beslutning­erne vedrører. Det er derfor, der har vaeret flere høringsmød­er, og det er derfor, jeg mødte op forrige mandag, da borgere på flere botilbud inviterede mig til drøftelse.

Jeg forstår til fulde, som Anne Moeslund også giver udtryk for, at det kan vaere utrygt, når man som borger eller pårørende får at vide, at de løsninger, vi har i dag, kan vaere nødvendige at justere for at finde de løsninger, der også kan rumme i morgen.

sig til bordet, tage del og vaere med til at tegne den

Er det let at saette

nye vej? Selvfølgel­ig ikke. Det anerkender jeg. Men noget af det, jeg tager med mig fra mødet, er, at flere beboere udtrykte bekymring for, om muligheder­ne for at indgå i et faellesska­b nu forsvinder. Flere beboere og pårørende pegede også på betydninge­n af kendte medarbejde­re og på vaerdien i faelles aktivitete­r for beboerne. Faellesska­b, et aktivt liv og kendte medarbejde­re skal vi vaerne om, og det – og meget andet – tager jeg med mig i det videre arbejde.

Det er mit ansvar at have blik for hele det sociale område, og sammen med medarbejde­re med staerk faglighed på området skal jeg finde ud af, hvordan vi finder de bedste løsninger i socialområ­dets meget stramme økonomi.

til at undersøge, om vi i dag har opgaver, som vi kan håndtere på nye måder. Det kraever, at vi hele tiden er nysgerrige på, hvordan vi understøtt­er den enkelte i at mestre mest muligt i sit eget liv. Allerede i dag gør vi ting på en anden måde end tidligere, fordi vi ser borgere med handicap som mennesker med potentiale­r, der kan udvikles. Og jeg tror på, at

Samtidig er vi nødt

vi i endnu højere grad skal hjaelpe og støtte borgere med handicap til selv at kunne mestre hverdagen.

Men for den enkelte er den omstilling ikke nødvendigv­is let – det erkender jeg. Og jeg forstår, hvis det er utrygt og frustreren­de at stå i den del af processen, hvor vi endnu ikke kender facit.

Jeg kan sige så meget, at jeg oprigtigt bestraeber mig på at vaere åben og inddragend­e i processen om at nå frem de rette løsninger. Og jeg saetter pris på, at vi kan tage dialogen – også selvom den er svaer.*

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark