Jyllands-Posten

”Jeg føler mig ganske enkelt friskere i hjernen!”

-

Mindre skarp, udfordring­er med synet og en sløv hørelse. Det lyder ikke som noget, der haenger sammen. Men faktisk har det en del med hinanden at gøre. Det fandt 77-årige Knud ud af, da han laeste en artikel om blodomløbe­t. Pludselig forstod han, hvorfor tallene var skrumpet i Sudoku-spillet, og det derfor tog ham laengere tid at regne svarene ud. I dag får han hjaelp til at takle alle udfordring­erne på én gang.

Knud Hansen vidste godt, at han ville få svaert ved at matche unges hurtighed og hukommelse. Alligevel kom det bag på ham, da alderen begyndte at trykke. Han følte sig mindre skarp og var generelt laengere tid om tingene. Som det sker for mange i en moden alder, var synet og hørelsen også blevet noget ringere.

- Jeg har altid gjort, hvad jeg kunne, for at holde mig i gang, både fysisk og mentalt. Jeg traener hjernen med sudoku og musklerne med bl.a. havearbejd­e, forklarer Knud.

Når hans bekendte skal have klippet haek eller ordnet braende, er det Knud, de ringer til. Han elsker at hjaelpe til. Men for nog

følge med.

- Hukommelse­n, hørelsen og synet ... Det hele var bare lidt sløvt, og jeg sad tilbage med en følelse af, at alderen for alvor var begyndt at trykke.

Planter og blodomløb

kel i et ugeblad om blodomløbe­t.

Først taenkte han, at det ikke vedrørte ham - indtil han laeste, at blodomløbe­t har betydning for både synet, hørelsen og hukommelse­n. Fidusen var at fremme blodcirkul­ationen, og her kunne planterne i Tempozil hjaelpe.

- Det var lidt af en aha-oplevelse for mig. Jeg døjede med det hele, men havde aldrig taenkt, at det var forbundet til blodomløbe­t. Så jeg besluttede mig for at give Tempozil en chance, siger Knud.

Efter 3 måneder på tablettern­e kunne han maerke en tydelig forbedring. Det kom helt bag på ham.

- Jeg følte mig friskere i hjernen - naesten som om jeg var blevet lidt yngre. Hvis der sidder andre derude, som bøvler med samme udfordring­er, kan jeg varmt anbefale Tempozil. Ingrediens­erne har i hvert fald virket 100 % for mig, fortaeller Knud med et smil.

 ?? ??
 ?? ?? Det er ikke kun motion, der er vigtigt for at leve et aktivt liv. Hjernen skal også traenes - det ved Knud Hansen bedre end de fleste. Her traener han med talspillet Sudoku.
Det er ikke kun motion, der er vigtigt for at leve et aktivt liv. Hjernen skal også traenes - det ved Knud Hansen bedre end de fleste. Her traener han med talspillet Sudoku.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark