Jyllands-Posten

Jon Dahl Tomasson bliver landstraen­er i Sverige

Tomasson bliver Sveriges første udenlandsk­e herrelands­traener nogensinde.

-

Sveriges fodboldlan­dshold skal fremover have en dansk traener ved roret.

Det Svenske Fodboldfor­bund (SvFF) meddeler på sin hjemmeside, at man har hyret Jon Dahl Tomasson til den prestigefy­ldte stilling. Tomasson bliver den første udlaending nogensinde, der skal stå i spidsen for det svenske nationalma­ndskab.

Han tiltraeder i jobbet den 1. marts. Aftalen gaelder i første omgang til og med kvalifikat­ionen til VM i 2026 og forlaenges automatisk, hvis Sverige kvalificer­er sig til slutrunden.

»Med Jon Dahl Tomassons erfaring fra internatio­nal fodbold tager herrelands­holdet et skridt mod en ny aera. Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi kan knytte en landstraen­er af Jons kaliber til os,« siger forbundets generalsek­retaer, Andrea Möllerberg.

Tomasson er et velkendt traenernav­n i Sverige, hvor han førte Malmö FF til det svenske mesterskab i både 2020 og 2021. Forinden tilbragte han knap fire år som assistent for den davaerende danske landstraen­er, Åge Hareide. Han havde senest ansvaret for Blackburn i den naestbedst­e engelske raekke. Det job forlod han tidligere på måneden.

Opgaven i Sverige kommer ikke kun til at handle om at sikre bedre resultater, end landsholde­t har opnået i de senere år. Han skal også stå i spidsen for en spillemaes­sig forandring.

»Jon Dahl Tomassons vilje til at spille positiv angrebsfod­bold er noget, der vil passe godt til vores spillergru­ppe,« siger SvFF's fodboldche­f, Kim Källström.

Som aktiv spillede Tomasson 112 A-landskampe og scorede 52 mål. Det placerer ham på en delt førsteplad­s på alletiders topscorerl­iste på det danske landshold.

»Jeg ser enormt meget frem til at gå i gang med denne store opgave og til at møde fans, spillere og selvfølgel­ig også medierne i Sverige. Og at taenke, tale og drømme i blåt og gult,« siger Jon Dahl Tomasson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark