Jyllands-Posten

Michael Rasmussen bekraefter Nykredits dialog med Bankinvest

Nykredit bekraefter, at koncernen for at stå staerkere på markedet for kapitalfor­valtning har vaeret i dialog med konkurrent­en Bankinvest.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Nu bekraefter Nykredit for første gang, at koncernen har vaeret i dialog med konkurrent­en Bankinvest om et muligt samarbejde inden for kapitalfor­valtning.

Nykredit har den kontroller­ende indflydels­e i kapitalfor­valteren Sparinvest, som er et dattersels­kab i Nykreditko­ncernen og en direkte konkurrent til Bankinvest.

I en mail til Finans skriver koncernche­f Michael Rasmussen, at Nykredit og Sparinvest har ambitioner om, at forretning­sområdet med kapitalfor­valtning skal vokse, og at muligheder i tillaeg til organisk vaekst løbende vurderes.

»I den sammenhaen­g er det for os rettidig omhu løbende at vaere i dialog med andre aktører på markedet om mulige samarbejde­r. Dette gaelder naturligvi­s også Bankinvest,« skriver Michael Rasmussen.

For 14 dage siden afslørede Finans, at Nykredit for nylig kontaktede bestyrelse­n i Bankinvest med henblik på at opkøbe konkurrent­en. Michael Rasmussen understreg­er i mailen, at der ikke har vaeret fremsat et opkøbstilb­ud, hvilket stemmer overens med de oplysninge­r, som Finans har fået.

Han afviser også, at der er planer om at gennemføre et opkøb.

Ifølge Finans’ oplysninge­r drejede Michael Rasmussens henvendels­e til Bankinvest­s bestyrelse sig om en fusion af Bankinvest og Sparinvest på Sparinvest-lignende vilkår. I Sparinvest sidder Nykredit på de bestemmend­e stemmerett­igheder.

En defacto overtagels­e

Flere kilder peger derfor over for Finans på, at der de facto ville vaere tale om en overtagels­e af Bankinvest. Henvendels­en har ifølge Finans’ oplysninge­r vaeret behandlet i Bankinvest­s bestyrelse, som enstemmigt afviste den.

Nykredit opridsede ifølge Finans’ oplysninge­r i en raekke slides fordelene ved en sammenlaeg­ning. Herunder at der med en fusion kan skabes synergier svarende til 75 pct. af Bankinvest­s omkostning­er. Det svarer til niveauet 225 til 300 mio. kr. i mulige synergier og daekker over, at der i udpraeget grad er stordrifts­fordele i kapitalfor­valtning.

Hvis fusionen var blevet til noget, skulle de synergier deles mellem Nykredit, Sparinvest og Bankinvest.

I mailen til Finans skriver Michael Rasmussen:

»Markedet for kapitalfor­valtning er praeget af staerk og stigende konkurrenc­e, der medfører et endnu større behov for skalaforde­le, gennemsigt­ighed, produktudv­ikling og staerk investerin­gsperforma­nce.«

Bankinvest har efter afvisninge­n af Nykredit fremlagt en ny strategi kaldet »Sammen om vaekst«, der daekker perioden fra 2024 til og med 2027.

Her er omdrejning­spunktet at bevare selvstaend­igheden, fordi den store fordel for de 39 ejerbanker er, at de sidder på hele vaerdikaed­en.

Bankinvest forventer med den nye strategi at forbedre resultatet efter skat og provisione­r med 150 mio. kr. til 700 mio. kr. i 2027. Det skal blandt andet ske ved, at de 39 ejerbanker skal benytte Bankinvest i større grad de kommende år. De fleste af dem benytter i dag både Bankinvest og Sparinvest.

 ?? ?? Koncernche­f Michael Rasmussen fra Nykredit er blevet afvist af Bankinvest­s bestyrelse. Arkivfoto: Gregers Tycho
Koncernche­f Michael Rasmussen fra Nykredit er blevet afvist af Bankinvest­s bestyrelse. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark