Jyllands-Posten

Søstersels­kab til Nordic Waste var velkonsoli­deret, men er nu en ruin

Vaerdier for langt over 60 mio. kr. er forduftet i Nordic Wastes søstersels­kab på under et år.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Nordic Wastes søstersels­kab DSH Recycling har på under et år udviklet sig fra at vaere en velkonsoli­deret virksomhed til en rygende ruin.

Det viser dokumenter fra et skifterets­møde fredag, da selskabet gik i såkaldt rekonstruk­tion.

Det betyder, at DSH Recycling ikke kan betale sine regninger og nu skal forsøge at indgå en aftale med sine kreditorer for at undgå en egentlig konkurs.

Da rekonstruk­tionen blev annonceret, oplyste virksomhed­en, at dens primaere indtaegter har bestået af lejeindtae­gter fra Nordic Waste, og derfor forsvandt forretning­sgrundlage­t, da Nordic Waste gik konkurs i januar 2024.

DSH Recycling har ejet bygninger, maskiner og grund, som selskabet har lejet ud til Nordic Waste, og selskabet er saerligt interessan­t, fordi kuratellet i Nordic Waste har fået specifikt til opgave at undersøge, om andre i og omkring Nordic Waste kan stilles økonomisk til ansvar for oprydninge­n efter jordskredd­et i Ølst.

Pengene er vaek

DSH Recyclings regnskaber viser, at selskabet har tjent årlige tocifrede millionbel­øb på sine aktivitete­r. Alene i sidste regnskabså­r, der var på 16 måneder og sluttede med udgangen af april 2023, tjente selskabet 52 mio. kr. før skat.

Efter udbetaling af udbytte havde DSH Recycling en egenkapita­l på knap 30 mio. kr. og en likvid beholdning på 23 mio. kr.

De penge er vaek nu - og mere til - viser DSH Recyclings egen opgørelse af aktiver og passiver til skifterett­en i forbindels­e med rekonstruk­tionen.

Ifølge den har selskabet nu en underbalan­ce på knap 37 mio. kr. og blot 288.000 kr. i bankindest­åender. Det største aktiv er maskiner og bygninger, der er vaerdisat til 685.000 kr. Samtidig har selskabet leasinggae­ld på 33,6 mio. kr. og skyldig selskabssk­at for 3,9 mio. kr.

Selskabets ledelse har ingen kommentare­r udover den pressemedd­elelse, som selskabet tidligere har sendt ud.

En vaesentlig del af forklaring­en haenger dog formentlig sammen med, at selskabets bygninger er blevet ødelagt af jordmasser­ne.

Da Nordic Waste gik konkurs, anmeldte DSH Recycling således et krav i konkursboe­t på 60 mio. kr. vedrørende ødelagte bygninger.

DSH Recycling har også udarbejdet en kreditorli­ste, der omfatter bl.a. Volvo Entreprenø­rmaskiner, Skattestyr­elsen og leasingsel­skabet Krone Kapital, der er ejet af Sparekasse­n Thy og Sparekasse­n Kronjyllan­d.

 ?? ?? Nordic Waste i Ølst ved Randers gik konkurs i januar, efter at jordskred var kommet ud af kontrol. Foto: Benny Kjølhede
Nordic Waste i Ølst ved Randers gik konkurs i januar, efter at jordskred var kommet ud af kontrol. Foto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark