Jyllands-Posten

Zealand Pharma på rekordkurs i mere end en forstand - Maersk endte i bund

- /MarketWire/

Der var ingen, der kunne måle sig med Zealand Pharma mandag. Aktien brød gennem lydmuren efter opløftende data med selskabets laegemidde­lkandidat til behandling af fedtlever.

Vestas fik en amerikansk ordre, Bavarian Nordic var i fokus med kapitalmar­kedsdag, mens Maerskakti­erne endte som bundskrabe­r i C25-indekset med DSV og Rockwool som følgesvend­e.

Men samlet steg eliteindek­set, C25, 0,3 pct. til 1.900,28.

Mens regnskabss­aesonen lakker mod enden, er det på makrofront­en, at slaget skal slås i denne uge, påpeger Martin Munk og hentyder til inflations­tal fra flere eurozonela­nde og USA sidst på ugen.

Zealand Pharma steg mandag 35,7 pct. til 648,50 kr., og aktien er nu steget mere end 73,8 pct. siden nytår. Målt på markedsvae­rdi er selskabet, der i december blev indlemmet i C25-indekset, gået forbi blandt andet Jyske Bank.

Det danske bioteksels­kab og partneren Boehringer Ingelheim har opnået, hvad der betegnes som skelsaette­nde resultater i et fase 2-studie med laegemidde­lkandidate­n Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

»Vi er meget begejstred­e for de positive toplinjere­sultater fra fase 2-studiet med Survodutid i MASH, som Boehringer Ingelheim har offentligg­jort i dag, og vi ser frem til den planlagte offentligg­ørelse af de fulde data på en videnskabe­lig kongres i første halvdel af dette år,« siger David Kendall, der er medicinsk direktør i Zealand Pharma.

Med dagens plus har Zealand-aktien den største enketdagss­tigning nogensinde i C25-indekset, der overtog rollen som ledende indeks den 18. december 2017 fra C20 Capindekse­t.

Den hidtidige rekord var fra den 18. maj 2022 og fra Bavarian Nordics med et plus på 29,5 pct. den dag.

Maersk under 10.000 kr.

Maersks B-aktie dykkede 1,9 pct. til 9952 kr., og aktien er nu nået tilbage på niveauet fra november og december, fortaeller Martin Munk, der pointerer, at aktien har haengt i bremsen siden årsregnska­bet, hvor der blev praesenter­et en svag prognose. Mens fragtrater­ne steg markant fra midten af december, hvor angreb på skibe i Det Røde Hav begyndte, er de nu langsomt begyndt at falde igen.

DSV og Rockwool faldt henholdsvi­s 2,3 og 1,6 pct. uden selskabssp­ecifikt nyt.

Bavarian Nordic steg 0,9 pct. til 176,90 kr. i forbindels­e med vaccinesel­skabets kapitalmar­kedsdag mandag i København og tirsdag i London. Finansdire­ktør Henrik Juuel sagde, at der fortsat vil gå nogle år, før Bavarian Nordic kan sende penge retur til aktionaere­rne.

Unibrews kursmål er frem mod regnskabet onsdag blevet haevet hos Carnegie til 675 kr. fra 572 kr., og anbefaling­en er uaendret "køb" af aktien, som faldt 0,04 pct. til 467,90 kr.

Vestas sneg sig i toppen sidst på dagen, efter at vindmølles­elskabet fortalte om årets anden ordre, der er på samlet set 153 MW til et ikke offentligg­jort vindprojek­t i USA på 34 V150-4,5 MW-vindmøller.

Ordren omfatter levering og idriftsaet­telse af møllerne samt en flerårig AOM 5000-serviceaft­ale, fremgik det af en meddelelse mandag eftermidda­g fra Vestas.

Aktien steg 2,2 pct. til 181,30 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark