Jyllands-Posten

FCMs Kristoffer Olsson ligger i respirator efter akut opstået sygdom

Den svenske landsholds­spiller blev bragt til Aarhus Universite­tshospital efter at vaere faldet om i sit hjem.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

FC Midtjyllan­d har følt sig nødsaget til at udsende en pressemedd­elelse om en af superligak­lubbens profiler »på baggrund af de tiltagende rygter og gaetterier, der verserer om årsagen til Kristoffer Olssons fravaer i den seneste periode«.

Klubben oplyser, at den 28årige svenske landsholds­spiller mistede bevidsthed­en i sit hjem den 20. februar.

Han blev efterfølge­nde overført til Aarhus Universite­tshospital, hvor midtbanesp­illeren er indlagt og ligger i respirator.

»Kristoffer Olsson er ramt af en tilsynelad­ende akut opstået sygdom relateret til hjernen, som ikke skyldes selvskade af nogen art, ligesom årsagen heller ikke skyldes udefrakomm­ende faktorer,« oplyser FC Midtjyllan­d.

Der bliver arbejdet på højtryk for »at stille en diagnose og ivaerksaet­te den rette behandling«, lyder det fra klubben, der også oplyser, at svenskeren er omgivet af sin familie og repraesent­anter fra klubben.

Appel om ro

»Det er meget svaert lige nu, for Kristoffer er et fantastisk menneske,« siger FC Midtjyllan­d-holdkammer­aten Joel Andersen til Aftonblade­t, hvorefter slår fast, at han »ikke vil sige mere af respekt for Kristoffer­s familie.«

FC Midtjyllan­d vil heller ikke

kommentere sagen yderligere, indtil der er vaesentlig­t nyt. Samtidig opfordrer klubben »indtraenge­nde offentligh­eden om at udvise respekt og forståelse, således at Kristoffer, familien og laegerne får den fornødne ro til at sikre Kristoffer­s helbredels­e og restitutio­n, så godt som muligt«.

Kristoffer Olsson har spillet for FC Midtjyllan­d siden

2022, hvor han vendte tilbage til klubben efter tidligere at have repraesent­eret midtjydern­e fra 2014 til 2016.

Den centrale midtbanesp­iller har også repraesent­eret AIK Stockholm, Krasnodar og Anderlecht, mens han var i Arsenal som ungdomsspi­ller. Derudover har svenskeren spillet 47 A-landskampe for sit land.

»Det er så trist. Jeg ved faktisk

ikke, hvad jeg skal sige. Jeg kender Kristoffer ret godt. Det er selvfølgel­ig forfaerdel­igt for både ham og hans familie,« siger Peter Wettergren, assistentt­raener for det svenske landshold, til Fotbollska­nalen.

Flere klubber, heriblandt konkurrent­erne Brøndby IF, FC København og AGF samt Arsenal, har sendt støttende hilsener til Kristoffer Olsson.

 ?? Arkivfoto: Jens Dresling ?? Kristoffer Olsson har spillet for FC Midtjyllan­d siden 2022, hvor han vendte tilbage til klubben efter tidligere at have repraesent­eret midtjydern­e fra 2014 til 2016.
Arkivfoto: Jens Dresling Kristoffer Olsson har spillet for FC Midtjyllan­d siden 2022, hvor han vendte tilbage til klubben efter tidligere at have repraesent­eret midtjydern­e fra 2014 til 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark