Jyllands-Posten

Ny topchef efter rekord: Vi er et fornuftigt sted

Trods stort underskud på at saelge syge- og ulykkesfor­sikringer mener ny topchef i Velliv, at selskabet befinder sig et godt sted.

- CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Det er det bedste resultat nogensinde. Men han kan ikke tillade sig at tage aeren for det, for han satte sig først i direktørst­olen efter årets udgang.

Velliv tjente sidste år 1,2 mia. kr. før skat. Det er ny rekord. Og det får den nye topchef i Velliv, Kim Kehlet Johansen, der kommer fra en stilling som risikochef i ATP, til at tro på, at Vellivs kunder også kan se frem til et godt 2024.

Velliv er nemlig inde i en god gaenge, lyder det.

»Vi er et fornuftigt sted selv efter vores udbyttebet­aling til ejeren. Det giver mig anledning til at vaere forsigtig optimist også på vores kunders vegne for 2024,« siger Kim Kehlet Johansen, adm. direktør i Velliv.

Velliv sender 550 mio. kr. af overskudde­t på 930 mio. kr. efter skat videre til ejeren, Velliv Foreningen. Det er penge, som ejeren vil bruge på bonus til kunderne og på at arbejde for at forbedre danskernes mentale sundhed.

Det er en model, som Kim Kehlet Johansen holder meget af. Han kalder det »en cirkulaer økonomi«, hvor overskudde­t kommer såvel kunder som samfund til gode.

»Jeg synes personligt, at det er en unik og interessan­t forretning­smodel, at vi sender det overskud, som vi skaber, tilbage til kunder og samfund. Vores opgave i direktione­n er at skabe en god balance mellem vaekst og overskud,« siger Kim Kehlet Johansen.

Det mener topchefen, at der er – altså balance.

Solid tilgang af kunder

De løbende indbetalin­ger steg med 11 pct. til 15,7 mia. kr. Den nye pensionsdi­rektør kalder udviklinge­n for tilfredsst­illende, fordi selskabet har en solid tilgang af nye kunder, ligesom eksisteren­de kunder gerne vil blive i selskabet.

Kundernes indbetalin­ger til Velliv er de seneste fem år steget med 70 pct.

Regnskabet afslører, at Velliv fortsat kaemper med underskud på at saelge syge- og ulykkesfor­sikringer til kunderne. Velliv oplyser i regnskabet, at underskudd­et endte på 264 mio. kr. sidste år.

Finanstils­ynet udsendte for godt to år siden en bekendtgør­else, som pålaegger pensionsse­lskaberne at skabe balance i at saelge syge- og ulykkesfor­sikringer til danskerne.

Ingen silver bullet

Velliv lever altså ikke op til den nye lov endnu.

»Der findes ikke en silver bullet til at reparere tilstanden

på syge- og ulykkesomr­ådet,« siger Kim Kehlet Johansen.

Han peger på, at Velliv har gennemført markante prisstigni­nger på produktern­e. Selskabet har samtidig skruet gevaldigt op for forebyggel­sen for at mindske antallet af danskere, som bliver syge og går ned med stress.

Han kan derfor ikke love, at Velliv får bragt orden i penalhuset økonomisk set på denne del af forretning­en.

»Vi arbejder så hurtigt, som vi kan, med at nedbringe underskudd­et. Desvaerre ser vi, at maengden af psykiske sygdomme generelt vokser. Så det forsvinder ikke på et enkelt år,« siger Kim Kehlet Johansen.

 ?? ?? Kim Kehlet Johansen har aflagt sit første regnskab som adm. direktør i Velliv. Foto: Arkiv
Kim Kehlet Johansen har aflagt sit første regnskab som adm. direktør i Velliv. Foto: Arkiv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark