Jyllands-Posten

Zealand og Bavarian blev de store tabere i rødt C25

-

Den danske sundhedsse­ktor var et dårligt bekendtska­b for investorer­ne tirsdag, hvor Zealand Pharma var ramt af gevinsthje­mtagning og Bavarian Nordic var presset efter mandagens kapitalmar­kedsdag.

Yderligere kom Novo Nordisk også i modvind efter opløftende forsøgsdat­a fra en mulig fedmebehan­dlingskonk­urrent. Alt i alt lukkede C25-indekset med et fald på 0,4 pct. i 1.893,61, hvor det faelleseur­opaeiske Stoxx 600-indeks ved dansk lukketid til sammenlign­ing lå med et plus på 0,2 pct.

Der var ikke de store makrobegiv­enheder at spejde efter tirsdag. Til gengaeld venter vigtige nøgletal senere på ugen.

»Sidst på ugen får vi de her inflations­relaterede nøgletal, som kan flytte lidt på tingene,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire med henvisning til forbrugerp­risopgørel­serne fra blandt andet eurozonen og USA.

Zealand med regnskab

Zealand Pharma faldt 4,4 pct. til 620 kr. efter mandagens eksplosive stigning på knap 36 pct., der kom i kølvandet af opløftende data med selskabets laegemidde­lkandidat til behandling af fedtlever.

Danske Bank saenkede efterfølge­nde anbefaling­en for aktien med to hak til "saelg" fra "køb", mens kursmålet blev løftet til 600 kr. fra 400 kr., idet der bliver henvist til, at risiko/afkastforh­oldet ikke er gunstigt forud for kommende forsøgsdat­a.

Jyske Banks seniorakti­erådgiver vurderer også, at der kan vaere tale om gevinsthje­mtagning efter stigningen mandag.

Zealand Pharma aflagde også regnskab tirsdag morgen, der interessem­aessigt ikke kan hamle op med mandagens forsøgsres­ultater.

Bavarian Nordic hang med et fald på 6,3 pct. til 165,80 kr. også med naebbet efter kapitalmar­kedsdagen mandag.

»Der er en skuffelse over indtjening­smarginen,« siger Martin Munk, der henviser til andre finanshuse, da Jyske Bank ikke selv daekker aktien.

Uden selskabssp­ecifikt nyt endte ISS i toppen af C25-indekset med en stigning på 1,8 pct. til 128,20 kr.

Novo Nordisk blev presset 1,2 pct. til 833,90 kr., efter at det lille amerikansk­e bioteksels­kab Viking Therapeuti­cs offentligg­jorde spaendende vaegttabsd­ata for laegemidde­lkandidate­n, VK2735, til behandling af svaer overvaegt.

Vaegttabet er i den højeste dosisudgav­e på over 14 pct. efter 13 uger, og det er absolut konkurrenc­edygtigt med de data, Novo og konkurrent­en Lilly tidligere har vist.

Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, der dog også fremhaever, at VK2735 er flere år vaek fra markedet.

Aktien i Netcompany var under hårdt pres fredag og mandag efter meldinger om et hackerangr­eb, og nedturen fortsatte tirsdag formiddag med et yderligere på knap 9 pct.

Det fald blev dog vendt til et plus, der ved lukketid lød på 2,6 pct. i 296 kr., efter at Netcompany orientered­e yderligere om sagen.

Netcompany pointerer, at der var tale om et enkeltståe­nde datatyveri, hvor kildekode og brugermanu­aler er blevet opsnappet.

Jyske Bank med mere udbytte

Jyske Bank steg 0,5 pct. til 525 kr. efter et regnskab, hvor hovedtalle­ne var kendt og det samme var prognosen for 2024.

En af de poster, der ikke kendte på forhånd, var størrelsen på udbyttet, der bliver på 7,80 kr. per aktie ligesom det ekstraordi­naere udbytte, der blev besluttet i efteråret 2023.

Entreprenø­rkoncernen Per Aarsleff leverede tal og kunne melde om travlhed i regnskabså­rets første kvartal, der er forløbet nogenlunde på linje med forrige år.

Aarsleff-aktien faldt 2,2 pct. til 332,50 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark