Jyllands-Posten

Sidespejls­tyve har slået til mod flere hundrede bilejere

Nu offentligg­ør politiet video af formodede gerningsma­end.

-

Flere hundrede østjyske bilejere har over den seneste uges tid vaeret udsat for en helt saerlig form for tyveri – og igen i løbet af det seneste døgn har politiet fået 38 nye anmeldelse­r.

Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse, hvor man samtidig beder om hjaelp til at genkende nogle af tyvene, som er fanget på overvågnin­gskameraer. Faelles for alle tyverierne er, at anmelderne har fået stjålet deres bilers sidespejle, som ukendte gerningsma­end i løbet af de sene nattetimer har vaeret på målrettet jagt efter.

»Vi har uden tvivl haft en decideret bølge af tyverier, hvor gerningsma­endene er gået målrettet efter sidespejle på de dyrere bilmaerker, som hver isaer har en vaerdi af flere tusinde kroner,« siger vicepoliti­inspektør hos Østjylland­s Politi Martin Frank Rasmussen.

Sidespejle­ne er over den seneste uges tid blevet stjålet fra biler, der har holdt parkeret i flere forskellig­e aarhusians­ke bydele og boligområd­er, herunder Åbyhøj, Viby, Brabrand, Højbjerg, Risskov og Tilst.

Gerningsma­end efterlyses

Østjylland­s Politi har en klar formodning om, at der er tale om flere forskellig­e gerningsma­end, og at fremgangsm­åde og omfang indikerer, at der kan vaere tale om omrejsende udenlandsk­e kriminelle.

I forbindels­e med efterforsk­ningen af de mange anmeldelse­r har Østjylland­s Politi brug for borgernes hjaelp. Politiet har derfor offentligg­jort en raekke videoer og billeder af nogle af de implicered­e tyve for at give et billede af, hvordan de typisk går klaedt, og hvordan de arbejder.

»Vi har ikke noget konkret bud på, hvem gerningsma­endene er, men vi ved, at de oftest arbejder flere personer sammen og baerer rygsaekke. De er typisk maskerede og baerer handsker og mørkt tøj, og i nogle tilfaelde har vi også set eksempler på, at de cykler rundt fra bil til bil,« siger Martin Frank Rasmussen.

»På de overvågnin­gsvideoer, vi allerede har fået fra flere bil- og boligejere, ser man tydeligt, at det kun tager tyvene nogle få sekunder at afmontere og klippe et sidespejl fri, så de er hurtigt vaek fra gerningsst­edet igen. Derfor er det også vigtigt, at borgerne er saerligt opmaerksom­me og i roligt tempo gennemgår deres videooverv­ågning, hvis de har vaeret udsat for et sidespejls­tyveri eller bor i naerheden af et af de berørte områder eller villaveje,« siger han.

Hvis man måtte have set eller hørt noget, der kan have interesse for politiet, bedes man kontakte Østjylland­s Politi på telefonnum­mer 114.

 ?? ?? Østjylland­s Politi vil gerne have hjaelp til at identifice­re personerne på billedet. Foto: Østjylland­s Politi
Østjylland­s Politi vil gerne have hjaelp til at identifice­re personerne på billedet. Foto: Østjylland­s Politi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark