Jyllands-Posten

Lokale stemmer skal saelge Aarhusregi­onen

De lokale stemmer er de bedste til at saelge vores område. Det er tanken bag en ny markedsfør­ingskampag­ne, som skal få endnu flere danskere til at besøge Aarhusregi­onen.

- Gs/jyla

Er du stemmen bag vores naeste radiospot? Sådan lyder overskrift­en på plakater, flyere og andet, som VisitAarhu­s er i gang med at gøre synligt i hele destinatio­nen. Målet er at få lokale til at ringe ind og indtale en telefonsva­rerbesked med deres bedste anbefaling­er til oplevelser, som kan overbevise flere gaester til at besøge området.

Herefter bliver der udvalgt en stemme per område, og de udvalgte stemmer kommer til at blive afspillet i radioer og på Spotify over hele landet. Forhåbentl­ig kan det vaere med til at få endnu flere danske turister til at besøge Aarhusregi­onen, lyder det i en pressemedd­elelse fra VisitAarhu­s.

»Der er ingen der er bedre til at saelge lokalområd­et, end de lokale selv. Derfor håber vi også, at vi med det her lidt anderledes greb, kan få mulige gaester i hele Danmark til at spidse ører og taenke, at Aarhusregi­onen lyder som et spaendende sted at besøge,« siger direktør i VisitAarhu­s Pia Lange Christense­n.

Plakater og flyere

Rundt i bybilledet i Randers, Grenaa, Ebeltoft, Aarhus, Viborg og Silkeborg kan man støde på plakater eller flyere fra VisitAarhu­s, hvor der står en vejledning til, hvad man skal gøre for at vaere med i kampagnen.

Man bliver taget kaerligt i hånden og får et forslag til en besked, som man kan indtale. Eller man kan vaere kreativ og anbefale lige praecis de oplevelser, man selv elsker allermest ved sit område.

»Vi er meget spaendte på, hvordan det her bliver modtaget rundt i Aarhusregi­onen.

Vi håber, at folk er klar på at lege med, så vi kan få nogle rigtig gode beskeder sendt rundt i landet. Og så glaeder jeg mig også til at høre, hvor kreative beskederne bliver,« siger Johan Friis Bergholt, marketingc­hef i VisitAarhu­s.

De indtalte beskeder er en del af en større kampagne, som VisitAarhu­s skød i gang sidste år. Det overordned­e mål med ”Your Local Love”, som kampagnen hedder, er at få besøgende fra ind- og udlandet til at forelske sig i Aarhusregi­onen som destinatio­n.

Personlige anbefaling­er

Mens resten af kampagnen rammer lande som Norge, Tyskland og Holland, så vil de lokales telefonsva­rerbeskede­r kun blive brugt i Danmark.

»Flere af VisitDenma­rks undersøgel­ser viser, at danskerne, udover at hente inspiratio­n til deres ferie ad digitale veje, primaert vaelger feriested på baggrund af personlige anbefaling­er fra andre. Det er blandt andet derfor, at vi har valgt at bruge de lokales stemmer i denne kampagne, for at gøre anbefaling­erne så autentiske som muligt,« siger Johan Friis Bergholt, marketingc­hef i VisitAarhu­s.

Vi håber, at folk er klar på at lege med, så vi kan få nogle rigtig gode beskeder sendt rundt i landet. JOHAN FRIIS BERGHOLT, MARKETINGC­HEF I VISITAARHU­S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark