Jyllands-Posten

Skattebeta­lt frokost smager ikke af ansvar

Socialdemo­kratiet har lige stemt for besparelse­r på sfo-området, nu vil det bruge 50 mio. kr. på ”gratis” frokost i skolerne. Det vil/ kan dog ikke pege på, hvor pengene skal tages fra.

- HENRIK ARENS Byrådsmedl­em, Aarhus UFP

Socialdemo­kratiet foreslår nu at bruge omkring 50 mio. kr. på gratis skolemad. For det første er det på tide, at socialiste­r snart laerer, at intet er ”gratis”.

Timingen finder jeg maerkelig, da et flertal i byrådet med Socialdemo­kratiet i spidsen netop har stemt for besparelse­r på sfo-området.

Vi var desvaerre kun 2 af 31 byrådsmedl­emmer, der stemte imod denne besparelse.

I en tid, hvor børns mistrivsel er stigende, er idéen om skattebeta­lt frokost i folkeskole­n fristende. Dog er jeg ikke overbevist om, at det er det rigtige krydderi i retten til at løse dette kaempe problem. Børn skal som andre naturligvi­s have en god og sund ernaering, men det er altså i udgangspun­ktet foraeldren­es ansvar.

De børn, der kommer fra svaere sociale kår, får ofte ikke mad i madpakken. Og det er et alvorligt problem, da vi alle har brug for mad til at fungere i hverdagen. Vi ved også, at det har en direkte indflydels­e på børns indlaering­sevne, hvis de ikke får morgenmad og frokost eller spiser for usundt.

Men skattebeta­lt frokost handler ikke kun om at hjaelpe disse børn. Socialdemo­kratiet vil nemlig have gratis frokost til alle. Det på trods af at langt de fleste foraeldre allerede selv er i stand til at give deres børn en god madpakke med i skole eller betale for frokost på skolen.

For mig som liberal er udgangspun­ktet klart, at det er foraeldren­es ansvar at give deres børn en god opvaekst. Herunder morgenmad og en sund madpakke eller frokost i skolen.

Det mindretal af foraeldre, der ikke er i stand til dette, skal have hjaelp for børnenes skyld. Men de fleste kan og vil selv, heldigvis. Vi har ikke brug for mere socialisti­sk barnepiges­tat, der fratager alm. danskere deres ansvar over eget liv.

Socialdemo­kratiet har selvfølgel­ig heller ikke peget på, hvor pengene skal komme fra, så det er nok mere et valgløfte, de håber er glemt igen efter naeste valg.

Jeg kan hvert fald ikke se, hvor pengene skulle tages fra. Alle vores velfaerdso­mråder er presset økonomisk, handicapom­rådet, skoleområd­et, aeldreområ­det osv. Så selvom jeg havde 50 mio. kr. ekstra, så ville gratis frokost til alle ikke vaere min førsteprio­ritet.

Så kaere socialdemo­krater, hvor vil I tage pengene fra? Hvad bliver det naeste? ”Gratis” morgenmad til alle?

Vi har ikke brug for mere socialisti­sk barnepiges­tat, der fratager alm. danskere deres ansvar over eget liv.

 ?? ?? ”Selvom jeg havde 50 mio. kr. ekstra, så ville gratis frokost til alle ikke vaere min førsteprio­ritet,” skriver byrådsmedl­em Henrik Arens. Arkivfoto: Nikolai Linares
”Selvom jeg havde 50 mio. kr. ekstra, så ville gratis frokost til alle ikke vaere min førsteprio­ritet,” skriver byrådsmedl­em Henrik Arens. Arkivfoto: Nikolai Linares

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark