Jyllands-Posten

OPSKRIFT: GRILLKYLLI­NG DELUXE

Hovedret til fire personer

-

Med en grillkylli­ng kan du nemt stable en laekker sommermidd­ag på benene på grillen, hvor den hele kylling får saft og smag fra den direkte varme. Lad den vaere måltidens hovedattra­ktion, og hold tilbehøret enkelt med friske råvarer, der smager af dansk sommer.

Det skal du bruge:

· 1 økologisk frilandsky­lling

· 3 økologiske citroner

· Friske krydderurt­er

· Olivenolie

· Hvidløg

· Salt og peber

· 800 g. nye, danske kartofler Sådan gør du:

Dub kyllingen tør, og fyld den med krydderurt­er og citrontern. Saet den på rotisserie­n, og fastgør den med de medfølgend­e kroge. Grill den i cirka 60 minutter – De første 45 minutter

på cirka 200 grader og det sidste kvarter på 250 grader. De sidste 15 minutter pensles kyllingen løbende med en blanding af olie, hvidløg, salt/ peber og friske krydderurt­er. Her er det godt at saette en grillbakke under kyllingen for at ungå flammer og unødvendig rengøring af grillen efterfølge­nde. Med Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du tilkøbe en fuldautoma­tisk rotisserie, der sikrer en lige fordeling af varmen, så du får sprødt skind på hele kyllingen.

Forkog kartoflern­e i saltet vand i 10-15 minutter (til de er naesten faerdige), og skaer dem herefter i mundrette bidder. Placér dem i en grillbakke og overhaeld med olie, salt, peber og krydderurt­er. Giv dem herefter 10 minutter på grillen for fuld varme, så de bliver stegt sprøde. Husk at rode rundt i den løbende.

Skaer kyllingen ud i de ønskede stykker, og servér med de sprøde kartofler og frisk urtedressi­ng.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark