Jyllands-Posten

Magnussen står foran nyt, svaert Formel 1-år

Kevin Magnussen og Haas har igen udsigt til at ligge i den tunge ende af Formel 1-feltet, der i weekenden tager hul på saesonen i Bahrain.

- JANNICK RASMUSSEN sport@jp.dk

»Jeg tror stadig, at vi vil vaere bagest i feltet, hvis ikke sidst.«

Optimismen forud for den nye Formel 1-saeson, der indledes i denne weekend, er ikke ligefrem boblende hos Haas, der har Kevin Magnussen som den ene kører.

Den dystre profeti kom fra Haas’ nye teamchef, japaneren Ayao Komatsu, allerede tidligt i februar, og de første testkørsle­r i Bahrain i sidste uge gav ikke anledning til optimisme. Her var Haas langsomst af alle.

»Der har ikke vaeret meget positivt at hente i testkørsle­rne. De har vaeret sidst både på enkeltomga­nge og på distancen, så vi skal nok forvente et Haas-team, der starter i bunden, og så kan det kun gå fremad derfra,« siger John Nielsen, Formel 1kommentat­or på Viaplay.

I 2023-saesonen hentede Magnussen blot tre point og sluttede samlet på 19.-pladsen. Teamkammer­at Nico Hülkenberg scorede ni point, men samlet kunne det ikke forhindre, at Haas sluttede sidst i konstruktø­rernes VM-stilling.

»Lige nu har Haas ikke ekspertise­n og ressourcer­ne til at vaere lige så gode som de andre. Der skal investeres i infrastruk­tur, og de skal have flere kloge folk ind for at klatre opad,« vurderer John Nielsen.

Efter flere skuffende saesoner blev teamchefen gennem de seneste 10 år, Günther Steiner, fyret i starten af året, og ind som teamchef er kommet Ayao Komatsu, der med 20 års Formel 1-erfaring som ingeniør har bedre indblik i bilens opsaetning.

»Nu har man fået en chef, der er raceingeni­ør, hvor Steiner var marketing- og PR-mand. Det kan måske give en mere solid udvikling hos Haas,« mener eksperten.

Testdagene i Bahrain viste, at de daekproble­mer, der nagede Haas sidste år, er minimeret, og måske derfor melder Magnussen om god atmosfaere på holdet før åbningswee­kenden. Bedre, end han »har maerket laenge«.

Skal holde motivation­en

Den 31-årige dansker, der tager hul på sin niende Formel 1-saeson, er dog bevidst om, at der ligger et stort arbejde foran Haas.

»Jeg vil ikke skrue forventnin­gerne op, men vi har rykket os med det arbejde, vi har lavet i løbet af vinteren og på disse testdage. Jeg ser frem til at finde ud af, hvor vi ligger i forhold til løb. Det er altid den afgørende test for at se, om vi har gjort fremskridt,« siger Kevin Magnussen i en pressemedd­elelse.

John Nielsen mener, at Magnussen skal sørge for at holde sit team motiveret.

»Han skal arbejde dobbelt så hårdt sammen med teamet, også for at vise, at de kan komme ud af kniben, hvis de gør det sammen. Han skal putte en enorm energi i det, da hans egen fremtid også er på spil.«

I den anden ende af feltet er Red Bull-køreren Max Verstappen storfavori­t til at genvinde titlen. Sidste år distancere­de han den naermeste konkurrent, teamkammer­aten Sergio Perez, med 290 point.

»Verstappen kommer til at sidde på det igen. Han ser uhyggeligt staerk ud. Fernando Alonso (Aston Martin) sagde forleden, ”at der er 19 kørere, der ved, at de ikke kommer til at vinde VM”. Det siger det hele,« mener John Nielsen.

Saesonen, der byder på rekordmang­e grandprixe­r med sine 24 af slagsen, indledes med Bahrain Grand Prix lørdag og kvalifikat­ion fredag.

Han skal arbejde dobbelt så hårdt sammen med teamet, også for at vise, at de kan komme ud af kniben, hvis de gør det sammen. Han skal putte en enorm energi i det, da hans egen fremtid også er på spil. JOHN NIELSEN, TIDLIGERE RACERKØRER OG FORMEL 1KOMMENTAT­OR

 ?? ?? Kevin Magnussen taler med pressen som optakt til lørdagens løb i Bahrain. Haas står over for en hård saeson, vurderer både holdets nye teamchef og den danske Formel 1-ekspert John Nielsen. Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen taler med pressen som optakt til lørdagens løb i Bahrain. Haas står over for en hård saeson, vurderer både holdets nye teamchef og den danske Formel 1-ekspert John Nielsen. Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark