Jyllands-Posten

Tidligere risikochef i OW Bunker: Jeg bliver nødt til at rette ryggen nu og råbe op

OW Bunkers tidligere risikochef Jane Dahl Christense­n har vaeret tavs i årevis. Det vil hun ikke vaere laengere, siger hun.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Hun blev ansigtet på OW Bunkers store tab på oliespekul­ation, men i årevis har hun holdt mund og blot ventet på den store retssag om ansvaret for det spektakula­ere kollaps.

Men nu vil Jane Dahl Christense­n ikke vente laengere.

Et forlig er under opsejling i de søgsmål, som både private og institutio­nelle investorer har anlagt imod bl.a. Altor, den tidligere OW Bunker-ledelse og de investerin­gsbanker, der hjalp Altor med at få OW Bunker børsnotere­t i 2014.

Forliget vil afholde parterne fra at udtale sig om sagen, og det vil Jane Dahl Christense­n ikke acceptere, selv om hun er blandt de staevnede, og som ifølge korrespond­ance, hun har fremlagt for Finans, ikke selv skulle bidrage til at betale erstatning­en på 665 mio. kr.

»De vil have lukket ned for alt, og det vil jeg ikke. Det kunne vaere, der kom en bog en skønne dag, og det ville jo vaere umuligt, hvis jeg skrev under,« siger hun.

Jane Dahl Christense­n fortaeller, at hun blev praesenter­et for forliget allerede i slutningen af januar 2024, og oprindelig­t havde parterne fået en frist til melde tilbage senest ved udgangen af uge 7.

Ifølge Jane Dahl Christense­n,

der var chef for OW Bunkers risikoafde­ling, takkede hun nej, og efterfølge­nde er hun gentagne gange blevet spurgt om, hvad der kunne få hende til at aendre mening.

Men hun kommer ikke til skifte mening, siger hun.

»Jeg ville ikke kunne leve med mig selv, for det er grotesk, hvad der er foregået. Nu skal alle have mundkurv på, og så kan Altor og andre slippe afsted uden pletter, og uden at det bliver belyst, hvad der skete,« siger hun.

Ført bag lyset

De tidligere aktionaere­r lagde sag an, fordi de mente sig ført bag lyset i forbindels­e med børsnoteri­ngen i 2014 og også efterfølge­nde.

Jane Dahl Christense­n føler sig overbevist om, at der ikke er noget at udsaette på hendes rolle i sagen.

Til gengaeld mener hun, at der er et stort behov for at saette lys på både Altor og investerin­gsbankerne, og om de pensionska­sser, der investered­e, gjorde deres forarbejde grundigt nok.

Men det vil forliget forhindre, mener hun:

»Der bliver ingen samfundsma­essig laere af denne sag. Den kommer aldrig til at rulle, og de beskytter bare hinanden. Jeg bliver nødt til at rette ryggen nu og råbe op om, at dette ikke er rigtigt.«

Altor, Morgan Stanley, ATP og PFA har alle afvist at kommentere på sagen.

Udover retssagern­e fra de tidligere aktionaere­r har konkursboe­t også anlagt en erstatning­ssag mod bl.a. Altor og den tidligere ledelse.

Den er ifølge materialet ikke en del af forligsfor­handlinger­ne og ser altså ud til at fortsaette.

 ?? ?? OW Bunker handlede med skibsbraen­dstof og var en af de største på verdensmar­kedet. I 2014 kollapsede virksomhed­en og kostede både private og institutio­nelle aktionaere­r store tab. Arkivfoto: Thomas Emil Sørensen
OW Bunker handlede med skibsbraen­dstof og var en af de største på verdensmar­kedet. I 2014 kollapsede virksomhed­en og kostede både private og institutio­nelle aktionaere­r store tab. Arkivfoto: Thomas Emil Sørensen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark