Jyllands-Posten

Bankerne og Zealand klarede frisag i surt og afventende C25

-

Bankerne nød onsdag saerdeles godt af et staerkt regnskab fra Sydbank, mens Demant blev presset af et større aktiesalg fra selskabets naestforma­nd.

I toppen var Zealand Pharma igen med, efter at aktien var ramt af gevinsthje­mtagning tirsdag oven på en historisk kursstigni­ng mandag.

Dagen igennem bevaegede C25indekse­t sig i uaendret terraen, men facit blev til slut et fald på 0,4 pct. til 1.885,81, efter at den amerikansk­e handel åbnede. Stemningen var noget afventende onsdag, da der i ugens løb venter inflations­tal fra både USA og Europa.

»Det er ret rolige markeder - afventende de vigtige inflations­tal, der kommer torsdag og fredag fra både Europa og USA. Det er det, der fylder i markedet, og derfor er det overordnet afventende,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.

Torsdag offentligg­øres den amerikansk­e PCE-kerneprisd­eflator for januar, der ventes at vise en mindre tilbagegan­g i inflatione­n til 2,8 pct. fra 2,9 pct. Fredag venter inflations­tal fra eurozonen, og her spås en afmatning til 2,5 pct. i februar fra 2,8 pct.

Sydbank trak banker op

Sydbank leverede et rekordresu­ltat i 2023, og sammen med en staerk udlodning til aktionaere­rne sendte det onsdag aktien i vejret med 9,5 pct. til 354 kr.

»Den stiger voldsomt på kombinatio­nen af et godt regnskab og et stort aktietilba­gekøbsprog­ram og udbytte til aktionaere­rne. Det har der vaeret meget fokus på den her regnskabss­aeson. Der leverer Sydbank varen,« siger Martin Munk.

Halvdelen af resultatet udloddes som udbytte og resten via et nyt aktietilba­gekøbsprog­ram på 1,2 mia. kr.

Regnskab og udlodning gav også medvind til flere af de andre danske banker. I C25 gav det saerligt medvind til Jyske Bank, der steg 4,1 pct. til 546,40 kr., mens Danske Bank og Nordea steg 1,2 og 1,1 pct. til henholdsvi­s 196,75 kr. og 84,46 kr.

Bioteksels­kabet Zealand Pharma, der mandag oplevede en historisk kursstigni­ng på 35,7 pct. efter staerke data fra et studie med selskabets laegemidde­lkandidat til behandling af fedtlever, nød onsdag godt af rosende ord fra analytiker­korpset.

Flere børshuse, heriblandt Jefferies, har sat kursmålet op med hele 63 pct. til 790 kr., hvilket er det højeste kursmål af alle finanshuse, der har daekning af aktien ifølge Bloomberg News. Goldman Sachs har haevet kursmålet til 699 kr. fra 468 kr. Og SEB har løftet kursmålet til 715 kr. fra 565 kr. Alle tre anbefaler fortsat "køb" af aktien.

Zealand gik frem med 3,6 pct. til 642 kr. efter et fald på 4,4 pct. tirsdag. Aktien er i år steget 72,0 pct.

Fra bryggerifr­onten bød dagen på et fald på 1,0 pct. til 466,10 kr. til

Royal Unibrew forud for selskabets årsregnska­b for 2023.

I bunden af C25 endte Demant, efter at naestforma­nd og tidligere topchef Niels Jacobsen solgte aktier for 36,7 mio. kr.

Aktien drattede 4,3 pct. til 351,10 kr.

Nyt fra TCM og Gubra

Køkkenprod­ucenten TCM offentligg­jorde tirsdag efter børslukket­id sine forventnin­ger til 2024, hvor der hersker en vis usikkerhed.

Af den årsag har selskabet spillet ud med brede forventnin­ger. Dertil er det oplyst, at der ikke vil blive foreslået udbytte i 2023.

Aktien blev sendt op med 2,2 pct. til 50,60 kr.

Gubra vil i 2024 øge sit fokus på forskning af laegemidde­lkandidate­r til behandling af svaer overvaegt. Det oplyser selskabet i sit regnskab for 2023, der vidnede om en beskeden fremgang på toplinjen og et underskud efter skat.

Aktien steg 8,8 pct. til 185 kr. Shape Robotics gik frem med 6,4 pct. onsdag til 33,50 kr. Selskabet venter en lidt højere drift i år i forhold til sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark