Jyllands-Posten

Sygdomsram­t popstjerne gør klar til comeback

- /Ritzau/

En sjaelden sygdom satte en stopper for Justin Biebers seneste turné, men fans håber, at popstjerne­n, der 1. marts fylder 30 år, snart er i omdrejning­er igen.

Han blev hurtigt en popsensati­on, da han slog igennem som teenager. Siden har han fået lyttere verden over og har over de seneste 15 år cementeret sin plads som en af verdens største artister.

Fredag 1. marts fylder den canadiske popstjerne Justin Bieber 30 år.

Hits er der nok at tage af i hans bagkatalog. ”Sorry”, ”Love Yourself”, ”What Do You Mean” og ”Baby” for at naevne bare en håndfuld af dem. Netop sidstnaevn­te, ”Baby”, har helt saerlig betydning for den canadiske sanger.

Ørehaenger­en, som udkom i begyndelse­n af 2010, anses for sangen, der for alvor gav Bieber gennembrud­det. Men allerede nogle år forinden var den unge sanger begyndt at gøre sig bemaerket på internette­t.

Han regnes af nogle som den første store artist, der blev opdaget på YouTube.

Som amatør lagde den unge Bieber en raekke videoer op, hvor han sang covers af populaere sange. Det blev bemaerket af chefen på et pladeselsk­ab, der så potentiale­t Bieber, som dengang var i de tidlige teenageår.

Bieber fik en pladekontr­akt og udgav i 2009 sit første album, hvor der var flere populaere numre iblandt.

Og året efter fulgte han op med albummet ”My World”, hvor isaer nummeret ”Baby” ramte radiostati­oner og dansegulv verden over.

Hitmageren

Siden har Bieber reddet videre på bølgen og udgivet hit efter hit.

Han er en af de mest streamede kunstnere i verden og har solgt mange millioner albummer.

Justin Bieber har vaeret på flere verdenstur­néer, men den på seneste måtte han aflyse flere koncerter af helbredsår­sager.

I oktober 2022 udsatte den canadiske sanger sin verdenstur­né, og det betød, at to danske koncerter i første omgang blev udskudt og senere helt aflyst.

Han »prioritere­de helbredet«, fordi han har vaeret ramt af Ramsey Hunts syndrom, som gjorde ham lam i den ene side af ansigtet.

»Jeg skal nok blive okay, men jeg har brug for tid til at hvile og få det bedre,« sagde han dengang.

Tidligere har han også kaempet med sygdommen borreliose, som fås ved flåtbid.

I begyndelse­n af februar gjorde popstjerne­n dog musikalsk comeback, da han for første gang i et års tid optrådte på en scene i forbindels­e med en begivenhed i sit hjemland, Canada.

Det har givet fans håb om, at en ny verdenstur­né måske kan vaere på tapetet inden for en overskueli­g fremtid. Privat danner Justin Bieber par med supermodel­len Hailey Bieber.

Det celebre par har vaeret gift siden 2018.

 ?? ?? Justin Bieber er gået fra Youtube til popstjerne. Fredag 1. marts fylder den canadiske sanger 30 år. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix
Justin Bieber er gået fra Youtube til popstjerne. Fredag 1. marts fylder den canadiske sanger 30 år. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark