Jyllands-Posten

Rockwool-topchef traekker sig tilbage

Jens Birgersson er snart fortid i Rockwool. Det skriver koncernen torsdag.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Efter mere end ni år som topchef for koncernen Rockwool takker Jens Birgersson nu af.

Og afløseren er allerede fundet.

Det skriver Rockwool i en meddelelse torsdag.

»Jeg er stolt af de fremskridt og resultater, vi har skabt i Rockwool. Hele teamet fortjener anerkendel­se for disse praestatio­ner, og det har vaeret en personlig og profession­el fornøjelse at have vaeret en del af virksomhed­ens positive transforma­tion,« siger den afgående topchef i meddelelse­n.

Han ser frem til nu at kunne fokusere på sin familie og »forfølge nye interesser.«

Erfaren arvtager

Den nye mand ved roret bliver tidligere Terma-topchef Jes Munk Hansen. Han tiltraeder senest den 1. september.

Den 56-årige nye adm. direktør har mere end 20 års erfaring i byggemater­ialebranch­en og har siddet i Rockwools bestyrelse i knap et år.

Ifølge Rockwool traeder han først ud af bestyrelse­n, når han saetter sig i direktørst­olen.

»Rockwool er en globalt førende aktør, og dermed følger også et betydeligt ansvar. For mig bliver det vigtigt at vise, at energieffe­ktivitet, baeredygti­ghed og forretning­sresultate­r kan gå hånd i hånd,« fortaeller han ligeledes i meddelelse­n.

I løbet af de seneste år har Rockwool vaeret ude i noget af et stormvejr i kølvandet på Ruslands indtog i Ukraine.

Koncernen er nemlig én af de få danske, der naegtede at lukke sine forretning­er ned i Rusland.

I seneste koncernreg­nskab erkendte Rockwools ledelse blankt, at det udgjorde en stor risiko for virksomhed­en at beholde sine fire fabrikker i Rusland.

»De betydelige økonomiske sanktioner fra EU, USA og Storbritan­nien har øget kompleksit­eten af at opretholde forretning­en i Rusland,« skrev ledelsen dengang i regnskabet.

Voldsom kritik

Kritikken er haglet ned over den danske koncern, der er blevet beskyldt for indirekte at støtte Ruslands krigsførin­g.

Beskyldnin­gerne kom bl.a. direkte fra ukrainske myndighede­r, som i november sidste år satte Rockwool på sin liste over selskaber, man bør boykotte.

Der er imidlertid ikke noget, der tyder på, at den verserende kritik af Rockwool har noget at gøre med Jens Birgersson­s afgang.

»Jens Birgersson har vaeret en drivkraft i Rockwools positive forretning­sudvikling gennem de sidste ni år. I Jens’ tid er vores salg steget markant, og vores EBIT-margin er på et historisk højt niveau. Samtidig har Rockwool styrket sin position som verdens førende stenuldspr­oducent. Koncernen står på et meget solidt fundament for dens fortsatte udvikling, og jeg vil gerne takke Jens for hans staerke lederskab,« skriver Thomas Kähler, bestyrelse­sformand i Rockwool, i meddelelse­n.

Jeg er stolt af de fremskridt og resultater, vi har skabt i Rockwool. JENS BIRGERSSON, AFGÅENDE TOPCHEF I ROCKWOOL

 ?? ?? Mere end ni år i spidsen for Rockwool er det blevet til for Jens Birgersson, der nu takker af som topchef i koncernen. Foto: Stine Bidstrup
Mere end ni år i spidsen for Rockwool er det blevet til for Jens Birgersson, der nu takker af som topchef i koncernen. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark