Jyllands-Posten

Retssag om milliontvi­st mellem to store danske selskaber er berammet

Retssagen mellem de to danske virksomhed­er DSV og Flying Tiger er blevet berammet ved Sø- og Handelsret­ten. Sagen har sit udspring i fragtkaoss­et under coronapand­emien.

- JESPER OLESEN KRESTEN ANDERSEN jesper.olesen@finans.dk kresten.andersen@jp.dk

29 dage må ledelserne fra to store danske virksomhed­er og deres advokater afsaette i kalenderen fra august. Da skal de vaere i retten.

Detailkaed­en Flying Tiger Copenhagen har anlagt en sag mod den børsnotere­de transportg­igant DSV med et krav om 500 mio. kr. Parterne har gennem et par år haft drøftelser om striden, men status er, at den nu er berammet ved Sø- og Handelsret­ten i København.

Martin Jermiin, som er adm. direktør for Zebra A/S – moderselsk­ab bag kaeden Flying Tiger Copenhagen, bekraefter, at retssagen begynder til august. Og at der er planlagt 29 retsdage til at nå frem til en afgørelse.

Finans kunne for et par år siden beskrive, at sagen ifølge Flying Tiger Copenhagen går på uenighed om en kontrakt indgået mellem de to selskaber kort før coronapand­emien, hvor prisen på transport steg eksplosivt.

Indgik toårig aftale

Flying Tiger Copenhagen indgik da en toårig aftale med DSV om at fragte containere til en fast pris. DSV besluttede, mener detailsels­kabet, alligevel at haeve priserne, da pandemien ramte, og fragtrater­ne røg i vejret. Detailkaed­en betalte de forhøjede fragtprise­r for at vaere sikker på at få varerne fragtet. Men den meromkostn­ing vil Flying Tiger Copenhagen have tilbage fra DSV.

Kravet er ifølge Finans oplysninge­r fortsat på ca. 500 mio. kr.

Adm. direktør Martin Jermiin fastslår, at han ikke aktuelt vil udtale sig om sagens detaljer eller indhold.

»Det er ud fra en kaempe respekt for, at i en retssag afgør dommerne sagen – og ikke medierne eller andre. Vi ser frem til at få en afklaring,« siger Martin Jermiin.

Han understreg­er samtidig, at Flying Tiger ser frem til, at striden behandles ved en åben retssag.

»Det betyder, at fakta vil vaere tilgaengel­ige for alle. Og at DSV skal stå på mål for deres forretning­setik,« siger Martin Jermiin.

Finans har løbende gennem det seneste år forsøgt at få DSV’s udlaegning af tvisten. Det børsnotere­de transports­elskab har dog tidligere afvist at kommentere sagen i medierne.

Også i denne omgang har DSV oplyst til Finans, at man ikke har nogen kommentare­r til sagen. Tidligere har Jens Lund, adm. direktør i DSV, i et interview med Børsen udtalt, at DSV er kompromiss­øgende i sin tilgang til konflikter med kunder.

»Du kan ikke skabe vaerdi, når du slås, men du skal kunne slås, hvis der ikke er andre muligheder. Derfor kan du nogle gange presse os mere, end hvad vi synes er rimeligt,« sagde Jens Lund dengang uden at ville kommentere den verserende sag med Flying Tiger Copenhagen.

I en raekke lande førte logistikka­osset under coronapand­emien til uenigheder mellem parter. I nogle tilfaelde er der også derfor rejst retssager mellem transports­elskaber og deres kunder andre steder i verden. Sagen mellem Flying Tiger Copenhagen og DSV er det tydeligste eksempel i Danmark på dette.

Som mediet Shippingwa­tch har kunnet beskrive, sagtsøgte DSV sidste år en kunde ved en amerikansk domstol for at have opsagt en aftale kort efter, at den var indgået tilbage i marts 2022.

 ?? ?? Martin Jermiin er adm. direktør for det danske detailsels­kab Flying Tiger Copenhagen, der har sagsøgt DSV for påstået kontraktbr­ud. Foto: Gregers Tycho
Martin Jermiin er adm. direktør for det danske detailsels­kab Flying Tiger Copenhagen, der har sagsøgt DSV for påstået kontraktbr­ud. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark