Jyllands-Posten

Anders Holch Povlsen skyder trecifret millionbel­øb i Firstfarms

Bestseller-milliardae­ren har sat 186 mio. kr. i landbrugsk­oncernen Firstfarms.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

»Vores vision er at blive en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomhed­er inden for jordbrug og fødevarer.«

Sådan lyder den beskedne målsaetnin­g for den danske landbrugsk­oncern Firstfarms.

Men for at blive Europas bedste, skal der penge til. Og det er der nu kommet.

Bestseller-milliardae­r Anders Holch Povlsen tror på Firstfarms og derfor har han netop investeret intet mindre end 186 mio. kr. i det børsnotere­de selskab.

Det oplyser Firstfarms i en pressemedd­else torsdag.

»Det er med glaede og stolthed, at vi har tiltrukket en så stor og anerkendt investor. Vi deler vaerdisaet med Heartland-koncernen og har et interessef­aellesskab omkring jord, landbrug, natur og miljø,« fortaeller Anders H. Nørgaard, adm. direktør for Firstfarms, i meddelelse­n.

Kapitalind­sprøjtning­en kommer fra Heartland-koncernen og bliver gennemført gennem selskabet Constantin­sborg - en gård, der har vaeret på Holch Povlsenfam­iliens haender siden 1999.

Glade for investerin­gen

Og netop Constantin­sborg vil fremover have en ejerandel af Firstfarms på 10,77 pct. Selskabet noterer derudover i meddelelse­n, at såfremt Constantin­sborg vil konvertere obligation­en til aktier, kommer ejerandele til at lyde på 18,78 pct.

»I Heartland er vi glade for investerin­gen i Firstfarms, der straeber efter at etablere sig som en af Europas bedst drevne virksomhed­er inden for jordbrug og fødevarer. Samtidig, og ikke mindre vigtigt for os, adresserer og arbejder Firstfarms ambitiøst med den nødvendige (klima)omstilling, som landbruget står overfor. Det glaeder vi os til at blive en del af og følge,« siger Lise Kaae, adm. direktør i Heartland, ligeledes i meddelelse­n.

Firstfarms blev grundlagt i 2005 og efterfølge­nde børstnoter­eret i København. Anders H. Nørgaard har siddet i direktørst­olen siden 2012.

Landbrugsk­oncernen har fire primaere forretning­sområder: svineprodu­ktion, maelkeprod­uktion, afgrødepro­duktion og udvikling af koncernens jordportef­ølje.

Firstfarms er til stede i fem forskellig­e EU-lande og beskaeftig­er i skrivende stund mere end 300 medarbejde­re.

I seneste regnskab havde koncernen et overskud på mere end 65 mio. kr. efter skat.

Vi deler vaerdisaet med Heartland-koncernen og har et interessef­aellesskab omkring jord, landbrug, natur og miljø. ANDERS H. NØRGAARD, ADM. DIREKTØR FOR FIRSTFARMS

 ?? ?? Anders Holch Povlsen har netop postet penge i landbrugsv­irksomhede­n Firstfarms. Foto: Ernst van Norde
Anders Holch Povlsen har netop postet penge i landbrugsv­irksomhede­n Firstfarms. Foto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark