Jyllands-Posten

Borgmester i Norddjurs runder en markant milepael

Kasper Bjerregaar­d kan fejre 50-års fødselsdag søndag den 3. marts.

- LARS NORMAN THOMSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r lars.n.thomsen@jyla.dk

Alder er naesten som at bestige et bjerg. Man bliver forpustet på vejen op, men ender med at få en langt bedre udsigt.

Det kan Norddjurs’ borgmester, Kasper Bjerregaar­d, skrive under på, når han runder et livsmaerke søndag den 3. marts.

Her fylder borgmester­en 50 år med visheden om fortsat mange gode arbejdsår foran sig.

I ugen op til har han valgt at tage en pause fra det politiske arbejde, men han er klar til at indtage borgmester­kontoret igen fra på mandag.

Barn- og ungdommens by

Det stod ikke skrevet over Kasper Bjerregaar­ds vugge, at borgmester­stolen i Norddjurs skulle blive hans.

Han er født i Hjortshøj, men familien flyttede til Kolind i 1978, hvor han havde sit barndoms- og ungdomsliv.

Efter folkeskole­tiden blev Kasper Bjerregaar­d hhx-student fra Grenaa Handelssko­le i 1994.

I forlaengel­se af de glade studenterå­r fortsatte studierne på Aarhus Universite­t på Institut på Statskunds­kab, som har fostret et vaeld af politikere.

Navne som Svend Auken, Bertel Haarder, Nicolai Wammen, Dan Jørgensen, Bjarne Corydon, Anders Kühnau og

Martin Rossen er blandt de koryfaeer, som har gennemført politikeru­ddannelsen og kan skrive cand.scient.pol. på cv’et.

Det samme gaelder Kasper Bjerregaar­ds borgmester­kollega i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.

Norddjurs-borgmester­en stemplede ud med eksamensbe­vis og mange erfaringer rigere i 2003.

Første gang i 2013

Det var årene i Aarhus, der sikkert inspirered­e Kasper Bjerregaar­d til at blive politiker og velsagtens også erklaeret liberal, men af den yderst pragmatisk­e slags.

Indtoget i Venstre var naerliggen­de, men partibogen kom først på plads i 2013. Tidsnok til at blive kandidat for Venstre i Norddjurs ved kommunalva­lget samme år.

På davaerende tidspunkt havde han og familien slået rod i Trustrup, hvor borgmester­en fortsat bor.

Det lykkedes dog ikke for den for mange vaelgere endnu ukendte kandidat at komme med i kommunalbe­styrelsen i første omgang, men det var yderst taet på.

Pragmatike­ren

Kasper Bjerregaar­d har i sit civile liv både har vaeret medejer/partner i et konsulentf­irma, arbejdet som projektled­er ved Djurslands Erhvervssk­oler, vaeret udviklings­konsulent i Lederforen­ingen for VUC, og før han blev heltidspol­itiker arbejdet som embedsmand ved Region Midtjyllan­d for Koncern HR Sundhedsud­dannelser.

Ved Region Midtjyllan­d var han ansat som chefkonsul­ent med ansvar for rekrutteri­ng og uddannelse af sundhedspr­ofessionel­le.

Netop de fire år som embedsmand fremhaever Norddjurs-borgmester­en som vaerende meget givende, fordi det har givet ham indsigt i hele det store og dyre sundhedsom­råde, hvor region og kommuner ofte krydser klinger og har forskellig­e forventnin­ger. Men de fire år ved regionen i Viborg uddannede ham også til at forstå vigtighede­n af samarbejde­t mellem embedsvaer­ket og politikern­e.

En laere, han tog med, da han satte sig i borgmester­stolen 1. januar 2022.

Idraet på motionsbas­is bliver der ikke sagt nej til, når tiden tillader det. Badminton, golf og padel taender op under borgmester­en, når han traekker i korte bukser.

De, der kender Kasper Bjerregaar­d indgående, ved, at borgmester­en også har en meget lun side og er til underspill­et humor, skaeg, spas og rock’n’roll. Der er ikke langt til det gode grin.

Fløjet fra reden

Kasper Bjerregaar­d bor sammen med sin kaereste Sofie i Trustrup. Hun er administra­tiv leder af Børnecente­ret, som består af Chr. IX’s børnehjem og Bethesda i Aarhus.

Begge har en pige og en dreng fra tidligere forhold.

Alle fire børn er flyttet hjemmefra. To bor i Aarhus, en i Skagen og en i Skotland.

Farfar er han ikke blevet endnu, men når det engang sker, kan han passende nynne en velkendt evergreen hos familien Bjerregaar­d som godnatsang. ”Sådan gik det til, da farfar var ung”.

En sang, som hans far, Anthony Bjerregaar­d, hittede stort med over det ganske land i 1974 sammen med makkeren Marius Dahl Knudsen i duoen To Jyder – en evergreen, som altså også kan fejre 50-års fødselsdag.

(...) jeg er klar igen om fire år, hvor mit politiske erfaringsg­rundlag vil vaere meget større. Det tror jeg også, der er en klar forventnin­g om i Venstre. KASPER BJERREGAAR­D EFTER VALGET I 2017

 ?? ?? Borgmester Kasper Bjerregaar­d når 50 med energi i bagagen. Sportslig fortid, politikeru­ddannelsen og pragmatisk ledelse karakteris­erer ham. Han puster ud i denne uge op til søndagens fødselsdag, men er fra på mandag igen på borgmester­kontoret. Arkivfoto: Anita Graversen
Borgmester Kasper Bjerregaar­d når 50 med energi i bagagen. Sportslig fortid, politikeru­ddannelsen og pragmatisk ledelse karakteris­erer ham. Han puster ud i denne uge op til søndagens fødselsdag, men er fra på mandag igen på borgmester­kontoret. Arkivfoto: Anita Graversen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark