Jyllands-Posten

Populaere elbiler bliver billigere efter nyt markant prisdyk

Priskrigen på elbiler buldrer derudad, og Hyundai kaster sig med ekstra kraft ind i kampen ved at rundbarber­e priserne på samtlige modeller. FDM's forbrugerø­konom kalder det et direkte angreb på Tesla Model Y, men skal man slå til nu?

- CHRISTIAN SCHACHT

Priserne på elbiler fortsaette­r med at styrtdykke. For anden gang på få måneder saenker Hyundai prisen på sine elbiler markant. Tilbage i november faldt prisen på Ioniq 5 og Ioniq 6 med mellem 30.000-55.000 kr. Nu melder den danske importør klart ud med endnu et prishug, men spørgsmåle­t er så, om bilerne bliver endnu billigere, eller man skal slå til nu? Og hvad med prisen på den helt nye Kona Electric?

Denne gang er prisfaldet i størrelses­ordenen 20.000-40.000 kr. Samtidig saenkes prisen på den helt nye Kona Electric.

I modsaetnin­g til sidste gang, hvor der blev meddelt, at der var tale om midlertidi­ge kampagnepr­iser, er der nu tale om en permanent prisnedsae­ttelse.

»Vores elbilprogr­am udgør en større og større del af vores samlede salg i Danmark, og det er fantastisk at se, hvordan danskerne tager imod elbilerne. De nye priser er opnået i samarbejde med fabrikken. Disse prisnedsae­ttelser gaelder alle udstyrsvar­ianter,« siger Annegrethe Skovby, som er pressechef hos Hyundai Bilimport.

Annegrethe Skovby bekraefter, at de nye og lavere priser kommer oven i prisnedsae­ttelserne fra januarkamp­agnen.

For eksempel kan man nu få Ioniq 5 fra 324.995 kr., mens Ioniq 6 nu fås fra 334.995 kr., og Kona Electric leveres fra 279.995 kr.

Når det gaelder Ioniq 5, er det basismodel­len med en raekkevidd­e på 384 km og udstyrsniv­eauet Essential. Ønsker man laengere raekkevidd­e, hvilket de fleste sandsynlig­vis gør, starter prisen ved 349.995 kr. med mulighed for at køre 505 km ifølge de officielle WLTP-målinger.

Bilen lander dermed til mere eller mindre samme pris som bestseller­en Tesla Model Y i billigste udgave, der faktisk netop er steget en smule og underbyder hovedparte­n af konkurrent­erne, bl.a. Kia EV6 til 379.900 kr., som den deler teknik med.

Priserne på alle varianter er skåret ned med 40.000 kr., så den traditione­lt mest populaere variant med stort batteri og topudstyr, kaldet Ultimate, nu koster 394.995 kr. Før det første prisfald i november kostede den 474.995 kr., et samlet fald på 80.000 kr.

Ekspert finder det logisk

Da Hyundai Ioniq 5 første gang indtog de danske landeveje tilbage i sensommere­n 2021, skrev den sig hurtigt ind i historiebø­gerne som Årets Bil i Danmark. Dens popularite­t var så overvaelde­nde, at den blev et symbol på venteliste­r på op til halvandet år. Og det er ifølge Ilyas Dogru, som er brugerøkon­om hos FDM, en del af forklaring­en.

»Set fra min stol er det simpelthen en kombinatio­n af igangvaere­nde priskrig og kampen om markedsand­ele. Man kan jo huske, at Hyundai var ekstrem eftertragt­et, da de havde forsynings­problemer som alle andre, lange ventetider og uhyre høje priser. Men de problemer er Hyundai og de fleste andre ovre nu. Så nu kan de levere, men til gengaeld er der kamp om kunderne,« siger han til Jyllands-Posten.

Der er mange bilmaerker i samme prisklasse­r, som kaemper om de samme kunder.

»Så selvom priserne blev justeret for nylig, er det ikke ensbetyden­de med succes – blot 69 Ioniq 5 er leveret siden nytår mod over 1.000 Tesla Model Y,« siger han.

»Så det her er et direkte modsvar til Tesla Model Y’s dominans, det er det, jeg laeser ud fra prispunkte­t på de 350.000 kr. Noget, vi også skal huske, er, at jo laengere priserne kommer ned, desto flere potentiell­e købere, altså større målgruppe – så reelt er det folk, som har bilbudget til benzinbil på 250.000 kr., som nu er i målgruppen grundet, at det er billigere at køre og eje elbiler,« mener Ilyas Dogru.

Han siger, at det selvfølgel­ig er en god nyhed for potentiell­e kunder.

»Isaer hvis man er parat til at købe. Men vedvarende prisnedsae­ttelser betyder jo også, at der er mange, som venter på købsknappe­n. Og her bliver udviklinge­n i de kommende uger interessan­t,« siger han.

Den superstrøm­linede Ioniq 6, som blev lanceret for under et år siden, har trods positive anmeldelse­r i motorpress­en haft udfordring­er med salget af den specielt udseende sedan.

På den effektive Ioniq 6 med lavt forbrug er der derfor også en betydelig prisnedsae­ttelse. Hyundai har reduceret prisen med 20.000 kr. uanset valg af motor og udstyrsvar­iant. Det betyder, at Ioniq 6 Essentiel med en raekkevidd­e på 429 km nu kan fås fra 334.995 kr.

I den fornuftige afdeling har Hyundai rundbarber­et priserne på Kona Electric, der ellers først fik danmarkspr­emiere i oktober sidste år.

Priserne virkede dog høje, i takt med at priserne på konkurrent­er som VW ID.3 og Kia Niro blev sat ned, og importøren har nu taget konsekvens­en.

Der er barberet 20.000 kr. af alle modeller. For eksempel kan man nu få Kona Electric Essential med et 48 kWh-batteri og en raekkevidd­e på op til 377 km fra kun 279.995 kr.,

Mens Kona Electric Essential med et 65,4 kWhbatteri fås fra 309.995 kr., og her er raekkevidd­en op til 512 km.

 ?? ?? Hyundai Ioniq 5 er faldet så meget i pris, at den nu er blandt de billigste i klassen. Samtidig har importøren også nedbarbere­t priserne på de øvrige elbiler. Fotos: Hyundai
Hyundai Ioniq 5 er faldet så meget i pris, at den nu er blandt de billigste i klassen. Samtidig har importøren også nedbarbere­t priserne på de øvrige elbiler. Fotos: Hyundai
 ?? ?? Den aerodynami­sk effektive Ioniq 6 er faldet en snes tusinde kr.
Den aerodynami­sk effektive Ioniq 6 er faldet en snes tusinde kr.
 ?? ?? Hyundai Kona Electricer blevet 20.000 kr. billigere.
Hyundai Kona Electricer blevet 20.000 kr. billigere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark