Jyllands-Posten

MG fejrer 100 år med nyt maerke og en helt saerlig biltype

I Danmark er MG billige elektriske biler bygget i Kina med fokus på dynamik. På biludstill­ingen i Genève fejrer MG sit 100-års jubilaeum som maerke med en fuldt elektrisk power-cabriolet og så nyheden om et nyt maerke spaekket med teknologi.

- JENS HØY GENÈVE

Endnu et nyt luksuriøst kinesisk elbilmaerk­e med monstrøst mange hestekraef­ter og en laengde på knap fem meter. Det lyder som noget, vi har hørt før og set igen og igen, og det er den fornemmels­e, jeg har i kroppen på MG’s store stand i Genève.

Det er blot et par uger siden, at den danske importør af MG blev praesenter­et for det nye overbygnin­gsmaerke til MG, stiftet i 2020 og med det knap så mundrette navn IM, hvilket står for Intelligen­t Mobility.

På standen holder de tre IM-modeller, som formentlig ser danske forhandler­gulve i 2025, når starten på IM i Europa går.

Detaljerne omkring de danske ambitioner er det endnu for tidligt at sige ret meget om, men derfor kan vi dog godt saette os bag rattet på den lidt højbenede IM-model, som hedder IM LS6.

Elektriske døre og beefy feeling

Med en laengde på 4,9 meter er der tale om en stor bil, og selvom det er småt med informatio­ner, så er det tydeligt at maerke, at her er en bil, hvor der er gjort meget ud af materialer og tekniske løsninger.

Når man har sat sig til rette i førersaede­t, skal man blot traede på bremsen, og så lukker førerdøren med en beroligend­e funktion og stort set uden en lyd. Det er tydeligt inspireret af den nye BMW i7.

MG definerer IM-modeller som fuldt elektriske premium-biler med et avanceret niveau af teknologi inden for køreassist­ance og sikkerhed, intelligen­te og opkoblede tjenester samt avancerede EV-drivlinjer.

IM LS6 bygger på samme teknologi som den store sedan IM L6, der også holder på standen, og som er i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t. på under 3 sekunder, samtidig med at den leverer en raekkevidd­e på hhv. 600 km og 800 km i to forskellig­e udgaver.

Selvom IM ikke kommer med ret mange oplysninge­r, så ligger det fast, at bilerne vil få mulighed for solid state-batteritek­nologi. Noget, der i sig selv vil vaere en sensation, givet, at ingen andre producente­r endnu har lanceret elbiler med denne hypede type af batterier.

IM blev stiftet i slutningen af 2020 som et joint venture mellem SAIC Motor, Alibaba Group og virksomhed­en Zhangjiang Hi-Tech.

Hybrid kan vaere på vej

For danskere, der ikke er klar til en elbil, har MG en bil med i Genève, der godt kan gå hen og blive en konkurrent til Toyota Yaris.

Modellen hedder MG3 Hybrid+, og der er tale om en forholdsvi­s kraftig hybrid-konstrukti­on med 1,5-liters motor og en samlet ydelse på 194 hk, og MG benytter en firecylind­ret benzinmoto­r. Batteriet er på 1,83 kWh, og MG3 kan foruden elektrisk kørsel også lade batteriet op under kørsel. Braendstof­forbruget skulle vaere nogenlunde på niveau med Toyota Yaris.

Det er endnu uvist, om MG3 kommer til salg i Danmark, for importøren oplyser, at priserne i første omgang ser for høje ud til, at man for alvor kan konkurrere med Toyota Yaris.

MG’s laenge ventede Cyberster Cabriolet er en af stjernerne på Genève Motor Show, og den skal der nok blive rift om, når den lander til efteråret.

Med to elmotorer og firehjulst­raek er Cyberster den hurtigst accelerere­nde og mest kraftfulde produktion­sbil, der har båret det ikoniske MGmaerke.

Bilen får en accelerati­on fra 0-100 km/t. på 3,2 sekunder. Effekten er 544 hk med et maksimalt drejningsm­oment på 725 Nm.

Nu handler åben kørsel ikke så meget om fart, så mon ikke modellen med baghjulstr­aek og 340 hk er rigelig for de fleste. Det bløde tag fås enten i sort eller rødt.

Der er ingen priser på den åbne elbil, og det er forbundet med stor usikkerhed at forsøge at gaette. Flere tyske medier spekulerer i, at den vil koste fra 60.000 euro, svarende til cirka 550.000 kr. med dansk moms og afgift.

 ?? ??
 ?? ?? Der var fire nye IM-biler med på standen i Genève. De kommer med 800 volt strømforsy­ning. Fotos: Jens Høy
Der var fire nye IM-biler med på standen i Genève. De kommer med 800 volt strømforsy­ning. Fotos: Jens Høy
 ?? ?? Den lille MG3 er en minibil med traditione­l hybridtekn­ik. Hvis prisen bliver rigtig, kommer den måske til Danmark.
Den lille MG3 er en minibil med traditione­l hybridtekn­ik. Hvis prisen bliver rigtig, kommer den måske til Danmark.
 ?? ?? Den meget omtalte MG Cyberster har premiere i Genève og kommer til Danmark i løbet af efteråret. Foto: MG
Den meget omtalte MG Cyberster har premiere i Genève og kommer til Danmark i løbet af efteråret. Foto: MG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark