Jyllands-Posten

Skal jeg vaelge en stor Kia, Tesla eller VW?

En laeser skal bruge en elbil med plads til seks personer, og den skal kunne køre langt og vaere hurtig til at lade.

- CHRISTIAN SCHACHT Michael Kristensen Christian Schacht, bilredaktø­r

Spørgsmål: Vi er en familie på fire, snart fem, og vores to børn er stadig små.

I øjeblikket ejer vi en Tesla Model 3 LR og en aeldre Nissan Leaf 30 kWh som vores anden bil. Selvom vi er tilfredse med Teslaen, overvejer vi at udskifte den med en større model.

Vi har kig på Kia EV9, Tesla Model X til seks personer eller måske en Volkswagen ID. Buzz. Vi er interesser­ede i at høre dine tanker, da vi gerne vil have en bil med plads til mindst seks personer, og den skal vaere elektrisk. Da vi jaevnligt kører mellem Jylland og Sjaelland, er en god raekkevidd­e og mulighed for hurtigopla­dning vigtige faktorer for os.

ID. Buzz føles ikke så luksuriøs på grund af brugen af hård plastic, og dens raekkevidd­e kunne vaere bedre. Det er svaert at finde en Tesla Model X med seks saeder, og vi overvejer derfor at importere en fra Tyskland. Kia EV9 appellerer til os, men prisen er høj, og der er endnu ikke mange brugte modeller på markedet. Hvad vil du anbefale?

Svar: Jeg forstår så udmaerket behovet for en ny bil. Tre børn, der sikkert alle sammen sidder i en autostol, det duer ikke i en Tesla Model 3. Så er der Model X, som jo er en helt anden størrelse og faktisk også er faldet en del i pris på brugtbilma­rkedet ifølge Jan Lan, der er markedsana­lytiker på Bilbasen. Her ville jeg dog insistere på en lang brugtbilga­ranti.

Personligt ville jeg se i retning af Kia EV9, den er stor, ja, naermest majestaeti­sk, men kommer med appetitten af en velvoksen elefant, når det kommer til strøm. Det er også tilfaeldet med en ID. Buzz. Den kommer jo som syvpersone­rs til sommer. Du kan med fordel lige vente et par måneder, da der er billigere Kia EV9 på vej på brugtbilma­rkedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark