Jyllands-Posten

Stjernespi­ller fik fire års karantaene for doping

Paul Pogba blev efter en Serie A-kamp i august imod Udinese testet positiv for praeparate­t testostero­n.

- /Ritzau/

Fodboldspi­lleren Paul Pogba idømmes fire års karantaene efter at vaere blevet testet positiv for doping. Det skriver flere italienske medier, heriblandt La Gazzetta dello Sport og Sky Sport Italia.

Siden har en talsmand fra Pogbas klub, Juventus, oplyst til nyhedsbure­auet AFP, at klubben er blevet informeret om dommen.

Franskmand­en har taenkt sig at appellere dommen til Den Internatio­nale Sportsdoms­tol (CAS), meddeler han på Instagram.

Juventus-stjernen blev i forbindels­e den første Serie A-kampe i saesonen 20. august mod Udinese testet positiv for praeparate­t testostero­n, som er på Det Internatio­nale Antidoping­agenturs (Wada) liste over forbudte stoffer. Det er den italienske antidoping­domstol Tribunale Nazionale Antidoping (TNA), der har givet den franske midtbanest­jerne fire års karantaene.

Fire år er den maksimale straf for den type af lovbrud, som Pogba har begået. Som udgangspun­kt får man i Italien to års karantaene, men straffen kan blive fordoblet, hvis det kan bevises, at det forbudte stof er indtaget bevidst. Pogba har vaeret suspendere­t af sin klubsiden september, mens undersøgel­serne har pågået.

Han kalder selv dommeren ”forkert” og slår fast, at den vil blive appelleret.

»Jeg er ked af det, chokeret og knust over, at alt, jeg har bygget op i min profession­elle karriere, er blevet taget fra mig. Når jeg er fri af de juridiske restriktio­ner, vil den fulde historie komme frem,

men jeg har aldrig bevidst taget nogen tilskud, som overtraede­r antidoping­reglerne.«

»Som profession­el atlet vil jeg aldrig gøre noget, der forbedrer min praestatio­n ved at bruge ulovlige stoffer, og jeg har altid respektere­t og aldrig snydt andre atleter eller fans af nogle af de hold, jeg har spillet for eller imod,« skriver Pogba på Instagram.

Omtumlet karriere

Den franske midtbanepr­ofil har levet en omtumlet tilvaerels­e både på og uden for banen i de seneste år.

På fodboldban­en har han vaeret ramt af mange skader og spillede af den årsag blot seks Serie A-kampe for Juventus i seneste saeson.

Paul Pogba var en del af

det franske landshold, der blev verdensmes­ter i 2018. I alt er det blevet til 91 optraedene­r for Pogba i den franske landsholds­trøje.

Ud over Juventus har midtbanesp­illeren tørnet ud for engelske Manchester United. Det var der, at han fik sin fodboldopv­aekst, men han skiftede i 2012 til Juventus, da det ikke lykkedes at bryde igennem på den engelske klubs førstehold.

De efterfølge­nde år gjorde Pogba det så godt i Juventus, at Manchester United i 2016 købte midtbanesp­illeren tilbage.

Det andet ophold i Manchester-klubben var heller ikke succesfuld­t, og i 2022 vendte Pogba retur til italiensk fodbold og Juventus.

 ?? ?? Den franske landholdss­piller Paul Pogba har fået fire års karantaene pga. doping. Foto: Marco Bertorello/AFP
Den franske landholdss­piller Paul Pogba har fået fire års karantaene pga. doping. Foto: Marco Bertorello/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark