Jyllands-Posten

Israel kaemper også vores kamp

- Jens Østergård forstkandi­dat, Baekmarksb­ro

I forbindels­e med toårsdagen for invasionen af Ukraine har der vaeret massiv opbakning til at intensiver­e støtten. Det er vores kamp, de kaemper i forsvaret af demokrati, frihed og sikkerhed. Men hvor er den tilsvarend­e støtte til Israel i kampen mod Hamas? Israels kamp er i endnu højere grad vores kamp. Iran og deres proxyer destabilis­erer hele regionen. Hvis den udvikling får lov at brede sig, vil det få alvorlige konsekvens­er for os og alt det, de vestlige demokratie­r står for.

Alligevel ser vi i bedste fald halvhjerte­t støtte til Israel fra Danmark og EU-landene, selv USA tøver. Mange støtter Hamas ved demonstrat­ioner under slagord som ”fra floden til havet”. Det er et direkte citat fra Hamas’ charter, som fastslår, at »Hamas afviser ethvert alternativ til den fulde og hele befrielse af Palaestina fra floden til havet.« Dermed er demonstrat­ionerne ikke for fred, men en støtte til Hamas.

Israel satser på at eliminere Hamas og demilitari­sere Gaza. Det vil give israelerne sikkerhed og samtidig befri palaestine­nserne for et terrorregi­me, der kynisk har brugt omfattende udviklings­hjaelp til at opbygge terrorinfr­astruktur, mens civilbefol­kningen har vaeret holdt i armod. Alligevel arbejder staerke kraefter på at gennemtrum­fe en våbenhvile, inden målet er nået, og bagefter at etablere en tostatsløs­ning. Det kan Hamas og dens tilhaenger­e kun opfatte som en sejr over Israel og hele den vestlige verden og en belønning for terrorakti­onen den 7. oktober.

Mange fordømmer Israels hårdhaende­de fremfaerd, men ingen har tilbudt at sikre Israels sikkerhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark