Jyllands-Posten

Rocklegend­ens datter har skabt sit eget navn

Lizzy Jagger har brugt sin berømmelse til at lobbye for en tilføjelse til USA’s forfatning, der vil sikre kvinder lige rettighede­r.

- /ritzau/ Elizabeth Scarlett Jagger, model og aktivist

Hun er det aeldste barn af et af de mest omtalte par i showbusine­ss i 1970’erne og 1980’erne, men har også formået at skabe sit eget navn.

Elizabeth Scarlett Jagger, bedre kendt som Lizzy Jagger, datter af den britiske forsanger Mick Jagger fra Rolling Stones og den texanske, tidligere supermodel Jerry Hall, fylder 40 år den 2. marts.

Hun er gået i sin mors fodspor og har skabt sig en karriere som model, men har også formået at stå i egen ret som aktivist.

Lobbyist for kvindesag

Sammen med den amerikansk­e nonprofit-organisati­on Equal Means Equal har hun kaempet for, at der kommer en tilføjelse til den amerikansk­e forfatning, der gør det ulovligt at diskrimine­re på baggrund af køn. Det har hun gjort ved at lobbye til de amerikansk­e lovgivere, dele underskrif­tindsamlin­ger og promovere filmen ”Equal Means Equal” fra 2016. Filmen udforsker, hvilke forskelle der er mellem kønnene i USA.

»Det er pinligt, fordi jeg gik ud fra, at vi have lige rettighede­r under loven,« sagde hun i et interview med magasinet Bustle i 2017.

Tilføjelse­n til forfatning­en er stadig ikke blevet til virkelighe­d.

Modeldebut som 14-årig

Der er dog grund til at tro, at Jagger sidenhen har fået andet at taenke på. I september 2020 blev hun mor til sønnen Eugene, som hun har fået sammen med dokumentar­skaberen Christophe­r Behla.

I 2021 købte hun ifølge mediet Architectu­al Digest et hus af Lady Gaga i Hollywood Hills i USA. Huset har desuden engang tilhørt den afdøde amerikansk­e musiker Frank Zappa.

Lizzy Jagger fik sin modeldebut som 14-årig, da hun gik på catwalken for Thierry Mugler med sin mor.

Siden da er det blevet til adskillige magasinfor­sider og samarbejde­r med modehuse.

Selv om Lizzy Jagger ikke har givet interview i flere år, er hun stadig et navn i modeverden. Således var hun inviteret til det britiske modehus’ Burberrys show ved modeugen i London i slutningen af februar. Her stod fotografer­ne klar til at tage billeder af Lizzy Jagger og hendes søster Georgia May Jagger, der også er model.

 ?? ?? Lizzie Jagger har ikke givet interview i flere år, men fotografer­ne står stadig klar, når hun deltager ved et modeshow. Her ved Burberrys show under Londons modeuge i februar.
Foto: Vianney Le Caer/Ritzau Scapix
Lizzie Jagger har ikke givet interview i flere år, men fotografer­ne står stadig klar, når hun deltager ved et modeshow. Her ved Burberrys show under Londons modeuge i februar. Foto: Vianney Le Caer/Ritzau Scapix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark