Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

Zealand Pharmas topchef, Adam Steensberg,

har virkelig tur i den i øjeblikket. Stor hype omkring selskabets laegemidde­lkandidate­r, herunder positivt nyt om et potentielt laegemidde­l mod fedtlever fik investorer­ne til at gå balalajka. Zealands aktie strøg op med 35,7 pct., hvilket er den største stigning, et C25-selskab nogensinde har praesteret på en enkelt dag. Aktien er nu oppe med naesten 80 pct. i år.

Maersks forhenvaer­ende finansdire­ktør, norske Trond Westlie, gjorde et overrasken­de comeback i toppen af dansk erhvervsli­v i denne uge, da han bliver praesenter­et som ny finansdire­ktør i Ørsted. 62-årige Westlie havde ellers helliget sig en bestyrelse­skarriere, men nu får han altså endnu engang mulighed for at traekke på sin naesten 20 års erfaring som CFO til at sikre, at Ørsteds finanser kommer på ret kurs.

Godt nok kunne Leo Pharma-topchef Christophe Bourdon glaede sig over fremgang i salget i 2023, og der var også overskud på driften for første gang i årevis, men det aendrer ikke ved, at landets tredjestør­ste medicinals­elskab fortsat styrtbløde­r. Nedskrivni­nger i milliardkl­assen, en dyr turnaround og renteuro betyder, at Leo Pharma alene i de seneste fem år har tabt sammenlagt ca. 15 mia. kr.

Var der tale om en regulaer fyring? Det var det store spørgsmål, der rejste sig, da Rockwool torsdag meldte ud, at topchef Jens Birgersson er fortid i koncernen. »Tiden er kommet til at prøve noget nyt,« lød det fra undvigende formand Thomas Kähler i Børsen. Han ville ikke svare på, hvem der havde initieret skiftet på topposten, som nu overtages af nuvaerende bestyrelse­smedlem Jes Munk Hansen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark