Jyllands-Posten

Ex-topchef fra DSV skal uddele millioner

Jens Bjørn Andersen, der indtil for få uger siden var chef for transportk­oncernen, overtager formandspo­sten i fonde, som deler 900 mio. kr. ud til projekter rundt om i landet.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Jens Bjørn Andersen bliver efter afgangen som koncernche­f i DSV ny førstemand i to fonde, der uddeler flere hundrede millioner.

Han har siden 2013 vaeret del af bestyrelse­rne for Nordea-fonden og Tiegtenfon­den, og de meddeler fredag morgen, at Jens Bjørn Andersen nu bliver formand for begge fondene. Dermed afløser han erhvervsma­nden Peter Schütze på posterne.

Nordea-fonden uddeler årligt ca. 900 mio. til projekter. Pengene skal bl.a. fremme sundhed, motion, natur og kultur. De seneste år er der uddelt 3,1 mia. kr. til 15.000 projekter.

»Som almennytti­g fond er vi drevet af engagement og ikke mindst et behov for at gøre en konkret, positiv forskel for borgere – i hele landet. Det arbejde kommer vi til at fortsaette i det kommende år,« udtaler Jens Bjørn Andersen i en pressemedd­elelse om den nye post.

Han var gennem 15 år adm. direktør for transportg­iganten DSV. Ud over formandspo­sten i de to fonde er han del af bestyrelse­n i Børnecance­rfonden og repraesent­antskabet i Danmarks Nationalba­nk.

Han udtaler om den nye opgave, at han går ydmygt til den:

»For mig er det vigtigt, at Nordea-fonden fortsat er en attraktiv samarbejds­partner hos både små og store organisati­oner i hele landet – og bredt i befolkning­en. Vi er 100 procent afhaengige af, at omverdenen har lyst til samarbejde med os.«

Ud over Jens Bjørn Andersen består bestyrelse­n for Nordea-fonden og Tiegtenfon­den nu af naestforma­nd Louise Gade, som er del af ledelsen i Salling Group. Dertil bestyrelse­smedlemmer­ne Torben Lautsen, Mads Hylleholt Bøttger, Karina Dahl Steffensen, Søren Hald og Noemi Katznelson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark