Jyllands-Posten

Velliv-formand afviser kritik af bonusmodel

Vores overskudsm­odel er en pakkeløsni­ng, så hvis man begynder at aendre rammerne for bonus, rammer man også det almennytti­ge område, skriver bestyrelse­sformand Peter Gaemelke, Velliv Foreningen.

-

Finans har med Jørn Astrup Hansen (JAH) som kilde beskrevet, at Velliv Foreningen­s bonusordni­ng for medlemmern­e indebaerer en raekke ulemper for medlemmern­e i foreningen.

Bonusordni­ngen består kort fortalt i, at 80 pct. af foreningen­s overskud udbetales kontant til medlemmern­e, der betaler indkomstsk­at af beløbet.

Jeg har indtil nu ikke ønsket at deltage i debatten, da vi er i gang med et repraesent­antskabsva­lg, men med faktuelt urigtige påstande i mediernes opinionssp­alter er jeg nødt til at forklare hvordan og hvorfor, foreningen­s bonusordni­ng ser ud, som den gør.

JAH’s påstande om, at det er muligt at aendre bonusordni­ngen, så den bliver skattefri er ikke rigtige. Grundlaegg­ende er der ingen i Danmark, der kan få penge uden at skulle betale skat af dem før eller siden. Foreningen har desuden fået foretaget beregninge­r af uafhaengig­e eksperter, der viser, at der ikke er vaesentlig­e skattemaes­sige fordele ved andre modeller.

Når man så tilføjer elementer som valgfrihed, og at alle medlemmer tilgodeses, så er vores model den bedste, både fra mit synspunkt og blandt flertallet af vores repraesent­antskab. Der har løbende vaeret drøftelser i repraesent­antskabet om bonusordni­ng, og så sent som i efteråret fik den nuvaerende model meget stor opbakning.

for at undersøge, om ordningen kan finjustere­s til gavn for medlemmern­e, og derfor har vi nedsat en arbejdsgru­ppe, der skal kigge på det.

Velliv Foreningen­s overskudsm­odel er udformet, så

Vi er imidlertid åbne

bonus kommer flest mulige medlemmer til gavn med størst mulig grad af frihed til anvendelse. Den bonusudbet­aling som vores medlemmer modtager, er et synligt bevis på, at det går godt i foreningen og pensionsse­lskabet og giver samtidig mulighed for at medlemmern­e selv kan vaelge, hvordan de ønsker at bruge pengene.

Det kan jo godt vaere at prioriteri­ngerne i en børnefamil­ie er anderledes end hos pensionist­en, og det vil vi ikke gøre os til herre over.

Samtidig skal vi huske, at bonus jo kun er den ene del af vores overskudsm­odel.

Med til historien hører, at den model, vi har skruet sammen, også indebaerer, at vi med 20 pct. af vores uddelte midler støtter almennytti­ge aktivitete­r indenfor mental sundhed. Det er et område, der ikke er så mange andre, der støtter og med de overskrift­er, som nyhedsmedi­erne bringer i øjeblikket, er der et stort behov for den indsats.

Vores overskudsm­odel er en pakkeløsni­ng, så hvis man begynder at aendre rammerne for bonus, rammer man også det almennytti­ge område. Og det har jeg ikke noget ønske om.

 ?? ?? PETER GAEMELKE Bestyrelse­sformand for Velliv Foreningen
PETER GAEMELKE Bestyrelse­sformand for Velliv Foreningen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark