Jyllands-Posten

Lille rentefald efter inflations­tal og svage ISM-tal

-

Udsvingene var store på det danske obligation­smarked fredag, hvor den europaeisk­e inflation ikke aftog helt så meget som ventet, mens tal for det amerikansk­e aktivitets­indeks for industrien gik uventet tilbage.

Efter en dag med bølgegang endte renten på den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation 2 basispoint lavere i 2,47 pct.

Kerneinfla­tionen i eurozonen aftog i februar til 3,1 pct. fra 3,3 pct. Det var dog ikke helt så meget som ventet af analytiker­ne, der havde set tallet aftage til 2,9 pct.

Heller ikke den overordned­e inflation aftog så meget som ventet. Den var i februar 2,6 pct. mod ventet 2,5 pct. fra 2,8 pct. måneden før.

Dog har estimatern­e vaeret til den optimistis­ke side, og efter torsdagens lettere nedslående inflations­tal fra flere af de store europaeisk­e økonomier, har analytiker­ne taget de mere realistisk­e briller på. Derfor reagerer de med et lettelsens suk, vurderer Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

- Inflatione­n i eurozonen aftog igen i februar. Ikke helt så meget som investorer­ne forventede tidligere på ugen, men efter gårsdagens tal for inflatione­n fra flere af de store europaeisk­e lande, var forventnin­gerne løftet lidt. Så høj endte inflatione­n alligevel ikke med at vaere, skriver han i en kommentar.

Det amerikansk­e aktivitets­indeks for fremstilli­ngsindustr­ien, ISM, viste i februar uventet tilbagegan­g til 47,8 fra 49,1 måneden før. Her var ventet en mindre fremgang til 49,5.

Også forbrugert­illidsindi­katoren fra University of Michigan skuffede. Her endte den endelige aflaesning på 76,9 mod 79,6 i den foreløbige opgørelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark